Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Élő adásban lehet majd követni a püspökszentelő misét

Szöveg: HM Katolikus Tábori Püspökség - Katonai Ordinariátus |  2021. április 7. 20:18

Hálatelt szívvel ezúton is tudatjuk, hogy Ferenc pápa 2021. február 18-án kinevezte Mons. Berta Tibort, általános helynökünket Magyarország katonai ordináriusává.

A püspökszentelő szentmisére és az új ordinárius beiktatására katonai tiszteletadással kerül sor a budapesti Szent István Bazilikában, 2021. április 10-én, szombaton 10.00 órakor.

A jelenlegi körülmények között a figyelmes szeretetből fakadó fegyelmezett felelősség, az élet megóvása és a pandémia további terjedésének megakadályozása arra készteti a Katonai Ordinariátust - Katolikus Tábori Püspökséget, hogy a szentmisét szigorúan zárt keretek között tartsuk meg.

A fentiek miatt a liturgiára a résztvevők nagyon korlátozott számú részvételével kerül sor, melyet ugyanakkor élő adásban lehet majd követni az EWTN (Eternal Word Television Network) Hungary Televízión - weboldal: https://katolikus.tv/ - a Magyar Katolikus Rádión – weboldal: https://www.katolikusradio.hu/-, illetve más média csatornákon.

A szentelés órájában fohászkodjunk együtt hazánkért, egész népünkért, különösen azokért, akik a járványban érintettek és akik a mindennapi élet területein valamennyiünkért dolgoznak.

(A HM Katolikus Tábori Püspökség - Katonai Ordinariátus közleménye.)