Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emlék és teljesítménytúrát rendeznek májusban

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. január 24. 14:03

A Had- és Kultúrtörténeti Egyesület idén májusban első alkalommal rendezi meg a VÉRTES 60 történelmi emlék és teljesítménytúrát. Az eseménnyel a második világháborúban, a Vértesben elesett magyar katonáknak állítanak emléket.

A túra útvonala érinti a huszárhadosztály elesettjeivel kapcsolatos összes emlékhelyet, temetőt az egykori hadszíntéren. Az eseményre előzetesen kell nevezni, a helyszínen már nem lehet. A részvétel katonáknak kedvezményes.

A túrát 60 kilométeres és rövidített 25 kilométeres távon lehet teljesíteni. A résztvevők az 1-es főút mentén található tatabányai Birka Csárda parkolójából indulnak május 20-án, szombaton 9 órakor (25 kilométer), illetve 9 óra 30 perckor (60 kilométer). Mindkét táv teljesítői számára Majkon, a Madár-hegyi erdei temetőnél lesz a cél, a szintidő 17 óra a teljes, 7 óra a rövidített távon.

Jelentkezni és további információhoz jutni az esemény honlapján lehet.

Érdemes a Magyar Természetjáró Szövetség oldalán a VÉRTES 60 eseménylapját is felkeresni, innen érhetik el majd az érdeklődők a túra során használható applikációt.

A szervezők szeretnék minden év májusában megrendezni az eseményt, minden érdeklődőt szeretettel várnak az első VÉRTES 60 történelmi emlék és teljesítménytúrára.

Vértes_60