Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvedelem.hu

202104_MH_1

Te vagy az? – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

2021. április 12. 11:57

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár évente több alkalommal is megrendezi a „Pitbull” néven ismert kiválasztó-felmérő foglalkozását, saját utánpótlásának biztosítása érdekében. Az elmúlt tizenöt év során a katonák egy részének kínszenvedést, másoknak viszont sikert hozott a megmérettetés, amelyről most a kiképzők osztanak meg néhány gondolatot, hogy a jövőben a jelentkezők könnyebben vehessék ezt az akadályt.

szolgatarsak az urban

Szolgatársak az Úrban

2021. április 12. 10:38

Ferenc pápa február 18-án nevezte ki Berta Tibor dandártábornokot tábori püspökké. A Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség vezetésére vonatkozó megbízatását Benkő Tibortól, Magyarország honvédelmi miniszterétől március 18-án vette át, tábornoki kinevezését pedig április 7-én Áder János, Magyarország köztársasági elnöke adta át. Püspöki beiktatása április 10-én, a Szent István Bazilikában történt meg. Kinevezése alkalmából a jelenbe vezető útról, illetve a hit fontosságáról és a katonai környezetben betöltött szerepéről beszélgettünk.

20210410-puspokszenteles (0)

Püspökké szentelték Berta Tibor dandártábornokot

2021. április 11. 11:38

Április 10-én, szombaton, ünnepi szentmise keretében a Katonai Ordinariátus püspökévé szentelték Berta Tibor dandártábornokot a budapesti Szent István-bazilikában.

Berta_inter

Inter arma caritas – 386. adás

2021. április 11. 7:11

„Nincs olyan gonoszság, amellyel Krisztus ne nézne szembe velünk együtt. Nincs olyan ellenség, amelyet Krisztus már le ne győzött volna. Nincs olyan kereszt, amelyet Krisztus már ne hordozott volna értünk, és amelyet ne hordozna ma is velünk együtt. És minden kereszt túloldalán megtaláljuk az új életet a Szentlélekben, amely a feltámadás által teljesedett be. Ez a hitünk. Ez a tanúságtételünk a világ előtt." Szent II. János Pál gondolataival köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

20210410-pedagogusok-oltasa (0)

Hétvégi csúcsforgalom a Honvédkórházban

2021. április 10. 22:48

Hétvégén sincs megállás az MH Egészségügyi Központban: a Honvédkórház szakemberei orvosai, ápolói és segítőik szombaton 6396 főt, közöttük 1696 pedagógust oltottak be sikeresen. A tervek szerint vasárnap az Egészségügyi Központban 1321, az alakulatoknál pedig további 3020 oltást fognak beadni a behívott katonáknak, honvédelmi alkalmazottaknak és pedagógusoknak.

a magyar emberek biztonsaga az elso - video nyito

A magyar emberek biztonsága az első

2021. április 10. 10:30

Számunkra továbbra is a magyar emberek biztonsága az első. Naponta közel 4000 katona vesz részt a védekezéssel kapcsolatos feladatok ellátásában. Köszönjük az ország lakosságának türelmét, és azt a támogatást, amit katonáink és a Magyar Honvédség irányába tanúsítottak. A kialakult járványhelyzetet közös erővel, összefogással és az oltás beadatásával tudjuk felszámolni. Tartsuk be a higiénés szabályokat, ezzel is törekedve a fertőzés elkerülésére! Éljünk az oltás lehetőségével! Aki még nem tette, regisztráljon!

BRFK - MH logo

Közös járőr élesztett újra egy fiatal fiút

2021. április 9. 16:10

Egy rendőrökből és katonából álló járőr élesztett újra egy 15 éves fiút a fővárosban április 8-án, az esti órákban.

20210408-PAT-sajtotekoztato (0)

Növekszik az illegális migrációs nyomás a déli határon

2021. április 8. 17:35

A koronavírus-járvány utáni időszakban a szakemberek az illegális migránsok számának 70-80 százalékos növekedésével számolnak Magyarország déli határszakaszán – erről Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes tájékoztatta a sajtó képviselőit április 8-án, csütörtökön, a Hercegszántó melletti határszakaszon.

20210406-katonasportolok (0)

Kórházban segítenek a katonasportolók

2021. április 8. 12:00

A Semmelweis Egyetem betegellátási tevékenységében résztvevő klinikák és intézetek munkáját támogatják az MH Sportszázad katonái, akik a kormányrendeletnek megfelelően egészségügyi szakképesítés nélkül ellátható feladatokat végeznek.

folyamatosan szolgalatban az oltobuszok - video nyito

Folyamatos szolgálatban az oltóbuszok

2021. április 7. 7:07

Folyamatos az oltásra regisztráltak ellátása a Magyar Honvédség speciális oltóbuszain. A koronavírus-járvány elleni védekezést segítő mobil oltóállomások április 6-án, kedden, Komárom-Esztergom megye öt településén – Kecskéden, Környén, Vértesszőlősön, Bajon és Naszályon - teljesítettek szolgálatot.