Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvedelem.hu

MH_6_7

Autók gyógyítói – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

2021. június 13. 9:20

Lerobbant az autó? Időszerű az olajcsere? Tönkrement a légkondi? Ezekkel a problémákkal a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) műhelyének szakembergárdája nap mint nap megbirkózik; felkészültségüknek, s nem utolsó sorban professzionális felszereléseiknek köszönhetően nemcsak személyautókat, hanem akár öttonnás kistehergépjárműveket is javíthatnak.

20210612-eje-valogatott (1)

Negyedik lett az ejtőernyős válogatott a rijekai világkupa versenyen

2021. június 12. 21:47

A koronavírus-járvány miatti kényszerpihenő után először vett részt nemzetközi versenyen a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja. A horvátországi Rijekában június 11-12-én megrendezett világkupa fordulón 10 nemzet 19 csapata és 95 versenyzője indult, a magyarok a negyedik helyen végeztek.

Honvedelemhu_index

A Honvédüdülőben is elindult a balatoni nyár

2021. június 12. 21:13

Nyárköszöntő családi nappal rajtolt el a főszezon a balatonakarattyai MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban. A szezonnyitó ünnepségen Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere tartott beszédet.

alapkiképzés_szentesi (25)

Alapkiképzés a műszaki ezrednél: ötödik hét

2021. június 12. 15:42

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred alapkiképzésére bevonult katonák elmúlt hete is mozgalmas volt. Az újoncok az alakulat gyakorlóterén tűzpárokat és tűzcsoportokat alkottak, tüzelőállásokat építettek ki, valamint álcázási technikákat sajátítottak el.

miniszteri eloadas BP - video nyito

A béke és a biztonság a legfőbb érték

2021. június 12. 9:30

Nyugállomanyú katonák és honvédségi nyugdíjasok részére tartott tájékoztatót Benkő Tibor honvédelmi miniszter június 11-én Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális központban. A tárcavezető előadásában egyebek mellett a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddigi eredményeit, a Magyar Honvédség előtt álló feladatokat, valamint a katonai életpálya különböző szakaszainak velejáróit ismertette.

MH_6_6

Sírba vitte a titkát – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

2021. június 12. 8:26

1941. május 10-én éjjel egy magányos német kétmotoros nehézvadász rótta a köröket az Északi-tenger felett. A Messerschmitt Bf 110D típusú gép pilótafülkéjében a náci vezér, Adolf Hitler helyettese, Rudolf Hess kémlelte az eget, és várta az alkalmas pillanatot, hogy a brit radarláncot kikerülve besurranjon a szigetországba. Skóciában, közelebbről Hamilton herceg birtokán szeretett volna földet érni.

MH_6_5

Óriásölők – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

2021. június 11. 10:23

Bár végül felszíni úszó egységek okozták a végzetét, az első bevetésén tragikusan járt német BISMARCK sorsát a brit ARK ROYAL repülőgép-hordozó fedélzetéről felszállt Fairey Swordfish típusú torpedóbombázók akciója pecsételte meg. Az Atlanti-óceánon 1941 májusában lezajlott összecsapás egyben előrevetítette a csatahajók alkonyát is.

miniszter veszpremi eloadas - video nyito2

Benkő Tibor előadása

2021. június 11. 9:09

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eredményeiről, a Magyar Honvédségen belüli változásokról és az Obsitos-programról is szó esett Benkő Tibor és a nyugállományú katonák, honvédségi nyugdíjasok veszprémi találkozóján.

MEDEVAC_ (3)

Újabb látványos videók a Blue Sky 21 gyakorlatról

2021. június 10. 12:38

Újabb látványos videókat kaptunk a Defender Europe 21 elnevezésű többnemzeti gyakorlatsorozat részeként megrendezett, a légi hadműveletekre koncentráló Blue Sky 2021 gyakorlaton résztvevő alakulatoktól.

MH_6_4

Sivatagi kaland – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

2021. június 10. 8:24

Nem a Balkán volt az egyetlen hadszíntér, ahol Hitlernek ki kellett mentenie szorult helyzetéből Mussolinit. Miután az Észak-Afrikában harcoló olasz haderő megsemmisítő vereséget szenvedett a britektől Líbiában, a Führer a helyszínre küldte az egyik legtehetségesebb katonáját, Erwin Rommel tábornokot.