Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvedelem.hu

Honvedelemhu _indexkep - ujabbsatrak2

Újabb sátrak a Toldy Ferenc Kórháznak

2020. október 1. 19:04

Immáron nyolcadik alkalommal segítettek egészségügyi intézményeken az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái. Ezúttal a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet ismételt felkérésének tettek eleget és további három készlettel egészítették ki a korábban telepített 63M sátrat. A katonák támogatásának köszönhetően az intézet így már kibővített kapacitással tudja fogadni az oda érkezőket.

eskutetel_Honvedelemhu _indexkep_1

Eskütétel online közvetítéssel

2020. október 1. 18:09

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár alakulóterén tettek esküt azok a katonák, akik augusztus 24. és október 1. között teljesítették a Magyar Honvédség hathetes alapkiképzését. A koronavírus-járványra való tekintettel az ünnepségen nem lehettek jelen a családtagok és hozzátartozók, azonban a HM Zrínyi Nonprofit Kft. Katonai Filmstúdió munkatársainak köszönhetően internetes élő közvetítést figyelve ünnepelhettek egyenruhás szeretteikkel közösen.

20200913_Jackal Cave 2020 (1)

Legyél te is különleges!

2020. október 1. 14:00

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár november 17-26. között rendezi meg a különleges műveleti „kiválasztó-felmérő” foglalkozást, amelynek célja a Különleges Műveleti Alapképzésre (KMA-21) jelentkezők fizikai és pszichikai felkészültségének megállapítása.

Honvedelemhu _indexkep - a gyuru hazatert

A gyűrű hazatért

2020. szeptember 30. 20:23

Méltó és egyedülálló fordulattal zárult Esztike-gyűrűjének története. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársai kutatásának, és a felhívásukra jelentkező család közreműködésének köszönhetően azonosították Nagy Endre István ejtőernyős tizedest, aki 1944. novemberében Sülysáp mellett halt hősi halált. A földi maradványok mellett megtalált gyűrűt szeptember 30-án, szerdán adták át az elesett tizedes lányának, Nagy Jolán Eszternek, az intézmény Márványtermében.

20200930_Deszk_sátor_telepítés (2)

Ismét sátrak telepítésével segítettek a műszaki ezred katonái

2020. szeptember 30. 17:35

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái sátrakat biztosítottak és állítottak fel a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza kérésére szeptember 30-án, szerdán Deszken. A kettő épületet összekötő teraszon felállított sátrak a hidegebb hónapok zord időjárása ellen nyújtanak védelmet a COVID osztály egészségügyi szakszemélyzete részére. (Képgaléria.)

magyar tudomany unnepe - logo

Magyar Tudomány Ünnepe 2020

2020. szeptember 30. 15:15

A magyar tudomány eredményeinek hazai bemutatásában kitüntetett esemény a Magyar Tudomány Ünnepe, a Magyar Tudományos Akadémia által 17 éve minden év novemberében megrendezett országos programsorozat. Az eseményfolyam hagyományosan egy központi gondolat köré szerveződik, amely közös szempontként érvényesül a rendezvény témaválasztásaiban és előadásaiban. A 2020. évi Magyar Tudomány Ünnepének mottója: „Jövőformáló tudomány”.

Honvedelemhu _indexkep - erosodo hazai hadiipar

Erősödő hazai hadiipar

2020. szeptember 30. 13:05

A hazai érdekek mentén kell fejlesztenünk a hazai hadiipart – szögezte le Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy könyvbemutató kapcsán tartott kerekasztal-beszélgetésen szeptember 29-én. Az eszmecserén a miniszter kiemelte: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program mentén olyan képességet kell felépíteni, amely garantálja az ország, és az állampolgárok biztonságát.

száz_éves_1

Százéves gránát

2020. szeptember 30. 7:16

Miként kerül elő egy százéves robbanóeszköz távol az egykori fronttól? Hogyan lehet hasznára egy mai tűzszerésznek egy egész évszázaddal ezelőtt készült aknavetőgránát? Többek között ezekre a kérdésekre kerestünk választ az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél…

HTBK_indexkép

25 éves a HTBK Székesfehérvári Szervezete

2020. szeptember 29. 18:17

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete szeptember 29-én. Az eseményen Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntötte a jelenlévőket.

Honvedelemhu _indexkep_peldatmutattak

Példát mutatnak a védekezésből

2020. szeptember 29. 17:18

Több mint kétszáz növendék sorakozott fel szeptember 29-én, kedden a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium udvarán, ahol az intézményben bevezetett járványügyi intézkedésekről tájékozódott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára.