Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes gyalogostiszti felkészítés

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Dévényi Veronika, dr. Hohl Regina |  2024. június 29. 18:55

„A tudás, amit megszereztek, nemcsak önökért van, hanem a haza védelméért, a béke és biztonság megőrzéséért” – jelentette ki Antal László dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke az Egységes Gyalogostiszti Felkészítés június 28-án, Csobánkán tartott záróeseményén.

2024.06.28_Csobanka_EGYF kibocsato_Dévényi Vera_ (5)

A tizenkét hetes gyalogostiszti képzést az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság tervezte és felügyelte, a gyakorlati megvalósításért pedig az MH Altiszti Akadémia felelt.

A felkészítés során az elméleti és gyakorlati ismeretek átadásának célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a gyalogos lövészraj és -szakasz harctevékenységének tervezésével, szervezésével és vezetésével kapcsolatos feladatokat, illetve képesek legyenek a megszerzett elméleti tudást a gyakorlatban is alkalmazni.

Antal László dandártábornok értékelőjében kiemelte, a felkészítés egy olyan időszak volt, amely mindannyiuk számára a tanulásról, az összefogásról és a fejlődésről szólt.

2024.06.28_Csobanka_EGYF kibocsato_8

„Az elmúlt hónapokban kemény munkával és elkötelezettséggel teljesítették a kihívásokat, és bizonyították, hogy méltóak arra, hogy a Magyar Honvédség elhivatott tisztjei legyenek. A képzés során nemcsak szakmai tudásukat bővítették, hanem együttműködési készségüket, vezetői képességeiket is fejlesztették, egyre jobban dolgoztak csapatban is” – dicsérte a felkészítés résztvevőit, hozzátéve, az itt szerzett tapasztalatok és ismeretek hivatásuk során irányt mutatnak majd a most végzett gyalogostiszteknek.

A tanfolyam zárásaként Antal László dandártábornok, Bárány Zoltán László ezredes, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka és Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka a három szervezet nevében elismeréseket adott át.