Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éremeső a szituációs lőbajnokságon

Szöveg: honvvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2015. szeptember 7. 19:42

Hatodik alkalommal rendezték meg a Szentgyörgyi Dezső Légicsata pisztoly szituációs lőbajnokságot Kecskeméten. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár két csapattal és egy egyéni versenyzővel képviseltette magát a versenyen.

Az alakulat 39. Lövészzászlóaljának katonáiból álló csapat – Fenyves József százados, Varga Gábor főhadnagy, Kiss-Varga Gábor főtörzsőrmester – két kategóriában nevezett. A standard kategóriában a dobogó harmadik fokára állhattak fel, az Open kategóriában pedig aranyérmesek lettek. E kategória sajátossága, hogy itt bármely fegyveres testülettől nevezhettek versenyzők, illetve civil sportlövők is részt vehettek a versenyen. Ebben a kategóriában nincs megszabva sem a fegyver típusa sem pedig a használni kívánt kiegészítő eszköz.

Az alakulat második csapatát – Kozák Ferenc törzsőrmester, Bartha-Kováts Zoltán szakaszvezető, Schiller Viktor tizedes – hódmezővásárhelyi katonák alkották. A Bravo század standard kategóriában az 5. helyet szerezte meg. Czeglédi Mihály százados standard egyéniben a 6. helyen végzett, a legeredményesebb versenyző pedig Kiss-Varga Gábor főtörzsőrmester lett, aki az Open kategória 5. helyét szerezte meg.

1595999758

Fotó: Kiss-Varga Gábor főtörzsőrmester