Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

sport

20210112_katonasportolók (3)

Elismerést kaptak a legjobb katonasportolók

2021. január 12. 14:23

A 2020-as évben kiemelkedő sportteljesítményt elért katonasportolók részére adott át elismerést Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Németh Szilárd, a tárca parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes január 12-én, kedden, Budapesten, a minisztérium Balaton utcai objektumában.

20210111-karakas-hedvig 02

2020-ban az Év női sportolója a cselgáncs Európa-bajnok Karakas Hedvig lett

2021. január 11. 21:21

Az Év Sportolója gála 63 esztendős történetében először nyerte az Év női sportolója-díjat cselgáncsozó: Karakas Hedvig a szavazatok alapján megelőzte a kategória másik két jelöltjét, Kapás Boglárka úszót és Kovács Zsófia tornászt. Karakas Hedvig törzsőrmesteri rendfokozatban 2017 óta tagja a Magyar Honvédség Sportszázadának.

Góczán Máté_nyitó

„Van, akinek könnyebben, van, akinek nehezebben jön a siker”

2021. január 5. 9:05

Góczán Máté őrvezetőnek, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonájának életét a honvédségi feladatok mellett a sport tölti ki. Az utóbbi fél évben közel húsz versenyen vett részt, ahol számos kiváló eredménnyel gazdagodott.

20201219-sportszazad  (4)

Célba értek az adományok

2020. december 19. 15:15

Nemes cél érdekében fogtak össze a MH Sportszázad katonasportolói: a karácsony közeledtével az északi határhoz közeli, Nógrád megyei gyermekotthonoknak gyűjtöttek adományt.

Székesfehérvári Helyőrségi Ötpróba  (nyitó)

Helyőrségi Ötpróba versenyt rendeztek Székesfehérváron

2020. december 13. 8:06

A Honvéd Szondi Sportegyesület szervezésében november 2. és december 2. között rendezték meg a Székesfehérváron a Helyőrségi Ötpróba elnevezésű versenysorozatot.Sajnos a járványhelyzet miatt az úszás versenyszám kikerült a próbák közül, így a versenyzők négy számban mérettethették meg magukat.

Dr. Koras Réka hadnagy (nyitó)

„Jó, ha az ember tud küzdeni, akár operál, akár a vízen van”

2020. december 5. 9:21

Dr. Koras Réka hadnagy, az MH Egészségügyi Központ Baleseti Sebészeti Osztályának orvosa az idei versenyszezonban két bronzéremmel büszkélkedhet női páros kajakban az országos bajnokságokon: Győrben és Szolnokon állt a dobogó harmadik fokára. A sport iránti elkötelezettségről beszélgettünk és arról, hogyan egyeztethető össze mindez a katonaorvosi teendőkkel.

Sárkány_Kincső (nyitó)

Fitneszversenyzőként is remekel a honvéd tisztjelölt

2020. november 28. 9:57

Sárkány Kincső, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE-HHK) katonai repülésirányító szakirányú hallgatója, valamint az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltje nem csupán a katonai pálya miatt figyel oda arra, hogy jó fizikai állóképességgel rendelkezzen. A civil életben magával ragadta a fitneszversenyzés világa. Az idei KRIKO Kupán is bizonyította elszántságát, ugyanis junior és felnőtt kategóriában is 1. helyet, illetve abszolút bajnok választáson 3. helyet szerzett.

katonasportolok_indexkep

Kórházban segítenek a katonasportolók

2020. november 25. 18:33

A Semmelweis Egyetem betegellátási tevékenységében résztvevő klinikák és intézetek munkáját támogatják az MH Sportszázad katonái, akik a kormányrendeletnek megfelelően egészségügyi szakképesítés nélkül ellátható feladatokat végeznek.

Karakas_Hedvig_elismerés_nyitó

Tárgyjutalmat kapott az Európa-bajnok dzsúdós

2020. november 25. 16:34

Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka tárgyjutalomban részesítette Karakas Hedvig őrmestert, a múlt heti prágai Európa-bajnokság aranyérmes cselgáncsozóját. Karakas őrmester 2017 óta tagja a Magyar Honvédség Sportszázadának.

20201125-sportolok-koszoruzas  (3)

A katonai sportélet meghatározó alakjaira emlékeztek

2020. november 25. 16:15

Koszorúzással emlékeztek a sporttisztek a Honvéd Sportoktatói Tanfolyam katonai testnevelőire, a Budapesti Honvéd Sportegyesület telephelyén, november 25-én, szerdán.