Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haditorna verseny Szolnokon

Szöveg: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2024. október 10. 12:10

Alapos felkészülés és a kitartó munka után huszonegy csapat mérte össze tudását és ügyességét az Országos Haditorna Verseny Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei fordulóján, melynek az MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont.

202410_haditorna_verseny_Szolnok-AA (3)

Az elismeréseket a helikopterdandár törzsfőnöke, Kálóczi Zsolt ezredes adta át, egyúttal megköszönve a kadétok részvételét, valamint a sportszerű és balesetmentes versenyzést. Harmadikként a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, másodikként a Kratochvill Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégium, első helyezettként pedig a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda állhatott a dobogóra. Két különdíj is gazdára lelt, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Fair Play különdíját a Kinizsi Pál Gimnázium, a Terület Védelmi Bizottság különdíját pedig a Kreatív Technikum és Szakképző Iskola tanulói vehették át.

A rendezvény az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 9. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, a Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred, a vitéz Horgos Dezső 68. Területvédelmi Zászlóalj, az MH Egészségügyi Központ és a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Védelmi Bizottság támogatásával valósulhatott meg.