Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eskütétellel zárult a felkészítés első szakasza Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. június 27. 7:27

Harmincegyen tettek katonai esküt a napokban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

1596081334

Az alakulatnál a második rövidített idejű katonai alapfelkészítés ért véget a katonai esküvel. A felkészítés során a bevonultak olyan katonai alap- és speciális ismereteket szereztek, amelyeket válsághelyzetben később alkalmazni tudnak. A háromhetes kiképzés egy általános fizikai felkészítéssel kezdődött, de később a célorientált képzések között szerepelt fegyverzettechnika és biztonságos fegyverkezelési ismeretek is.

1596081335

Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese beszédében hangsúlyozta: a Magyar Honvédséggel egy életformát választottak maguknak a kiképzésen résztvevők. „Önök néhány héttel ezelőtt érkeztek az alakulathoz és megkezdték a katonai pályafutásukat. Gratulálok az eddig elvégzett munkához és ahhoz a teljesítményhez, amelyet a felkészítés alatt az elmúlt időszakban nyújtottak. Elvárom önöktől, hogy mindig, minden helyzetben, katonai esküjükhöz híven szolgálják hazájukat" – fogalmazott.

Az eskütételt követően a parancsnokhelyettes elismerő oklevelet adott át az alapfelkészítésen legjobb eredményeket elérő katonáknak és a legjobb kiképzőnek.

A rövidített idejű katonai alapfelkészítést sikeresen teljesítők a következő ciklusban a lövész ismeretek, valamint a harcászati eljárások megszerzésével folytatják a kiképzésüket.

GALÉRIA