Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harci ösvényen

Szöveg: Kovács Kamilla honvédtiszt-jelölt | Fotó: a szerző |  2019. október 21. 9:00

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar szolnoki kampuszán tanuló, harmad-negyed évfolyamos, repülésirányító és repülő műszaki hallgatóknak lehetőségük nyílt teljesíteni az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison lévő harci ösvényt.

1596070561

Az ösvény eredeti rendeltetése a könnyűlövész, a felderítő és a különleges kiképzést végrehajtó katonák felkészítése a különböző harchelyzetekre. Akadályainak sikeres leküzdése magas fokú erőt, állóképességet és koncentrációt igényel a résztvevőktől, hiszen a helytelen mozdulatok könnyen sérüléshez vezethetnek. Ezt elkerülendő, a délutáni foglalkozás alapos bemelegítéssel és a szigorú biztonsági rendszabályok ismertetésével kezdődött. Ezután az akadályokat egyenként mutatták be a foglalkozásvezetők, így mindenki rögzíthette magában a végrehajtás helyes módját. A bemutatás végére kellő adrenalinszintet szerezve kezdhették meg a tisztjelöltek a pálya leküzdését, amely alatt végig egészségügyi biztosítást és technikai segítséget kaptak. Ezután lehetőségük nyílt arra, hogy még egyszer teljesíthessék a nehezebbnek bizonyuló akadályokat, illetve időmérés mellett küzdjék le az egész pályát. A foglalkozás végéhez érve, kellően elfáradva beszélték meg és értékelték a végrehajtást.

1596070561

A délután elérte célját: növelte a tisztjelöltek érdeklődését a harci ösvény és a hozzá hasonló akadálypályák, versenyek iránt. A foglalkozás magas szakmai színvonalú végrehajtásához jelentős segítséget kaptak az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár állományába tartozó szakemberektől, Orosz István törzsőrmestertől és Király Zsolt zászlóstól.

1596070561
Címkék