Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvéti gyermekprogram a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2015. április 5. 22:32

Először rendeztek játékos kézműves húsvéti foglalkoztatót gyermekek számára a Petőfi-laktanyában. Az április 2-án, csütörtökön délelőtt megtartott programra az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál dolgozók kisiskolás korú csemetéit várták.

1595990754

Az alakulat humánrészlegének munkatársaiban merült fel az ötlet, hogy a tavaszi szünidőben a dandár dolgozóinak csemetéit meglepik a húsvéti készülődés jegyében egy játékos kézműves-foglalkozással, amíg a szüleik dolgoznak.

A kezdeményezést Piros Ottó ezredes, a dandár megbízott parancsnoka támogatta, a megvalósulásban pedig segítséget kaptak a Támogató Zászlóaljtól, a Kulturális és Rekreációs Igazgatóságtól, valamint a Honvédszakszervezettől.

1595990754

Az április 2-án, csütörtökön délelőtt megrendezett húsvéti foglalkozásra a dandárnál dolgozó szülők kisiskolás korú csemetéit várták. A kézműves-foglalkoztató keretében nyuszit, csibét, tyúkot és tojástartó dobozkát hajtogathattak a gyermekek H. Vass Ildikó origamialkotó segítségével, aki a Honvéd Kulturális Egyesület tagjaként Veszprémből érkezett, hogy megtanítsa a kicsiknek a különféle hajtogatási praktikákat.

A kora délutánig tartó program során minden résztvevő elkészíthette az egész családnak a húsvéti meglepetéseket, az ünnepi asztal díszeit, valamint beszélgettek a húsvétról és locsolóverseket is tanulhattak. Az első alkalommal megrendezett kézműves-foglalkozás olyan sikert aratott a szülők és gyermekek körében, hogy a tervek szerint ezentúl minden évben megrendezik.

1595990755


Fotók: a szerző felvételei

Címkékhúsvét