Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges produkcióval készül a tatai katonazenekar

Szöveg: Takács Vivien |  2015. szeptember 10. 9:33

Második alkalommal rendezik meg a Magyar Népdal Napját Martonvásáron szeptember 11-13. között. Az eseményen az MH Tata Helyőrségi Zenekara ismert dallamokkal és gyep-show-val várja az érdeklődőket.

„Zenekarunk repertoárjában nagy számban találhatóak magyar népdalfeldolgozások, amelyeknek köszönhető, hogy első alkalommal felléphetünk ezen a rendezvényen" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére honlapunk érdeklődésére Balázs Attila őrnagy. Az MH Tata Helyőrségi Zenekar karmestere hozzátette: a magyar katonaindulókon kívül népdalindulókkal, és saját maguk által feldolgozott népdalokkal, valamint katonanyelven szakalaki bemutatóval, azaz gyepshow-val fogják elkápráztatni a közönséget Martonvásáron.

1596000011

„Az előadás zárásaként a színpadon mozgással és különböző látványelemekkel adunk majd elő népdalfeldolgozásokat" – emelte ki a karmester.

Természetesen a zenekar a fiatalokra is gondol, így könnyűzenei feldolgozások is hallhatóak lesznek. A résztvevők együtt énekelhetik a zenészekkel a zenekar névjegyének számító Tavaszi szél vizet áraszt című népdal általuk készített feldolgozását, vagy éppen az Én elmentem a vásárba fél pénzzel című gyermekdalt is.

A gyepshow „főpróbáját" a budavári Szentháromság téren rendezték meg szeptember elején. (Felvételeink ekkor készültek.) „Nagyon jól sikerült a főpróba, mind a hangzás, mind pedig a látvány több száz külföldi turistát vonzott a térre. A zenekar számára ez egy kedves momentum, egy felemelő pillanat volt" – hangsúlyozta Balázs Attila.

1596000012

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekarának produkcióját szeptember 13-án vasárnap, közvetlenül a Csík Zenekar után 17 órától láthatja a közönség.
A három napos rendezvény egyik célja a népzene népszerűsítése. A zenei előadások mellett más programok is lesznek a rendezvényen: múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint népi játszótér is várja a családokat.


Fotó: Koszticsák Szilárd (MTI)