Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb két év a katonai alapismeretek oktatására

Szöveg: honvedelem.hu / MH SZHB |  2014. szeptember 9. 12:37

Egy 2012-ben kötött együttműködési megállapodást újítottak meg szeptember 1-jén Jászberényben. Az aláíráson dr. Novák István érseki tanácsos, a Jászberényi Katolikus Általános és Középiskola, Liska József Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium Tagintézménye főigazgatója, és Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka vett részt.

1595978461

Az aláírt megállapodás célja a Magyar Honvédség társadalmi támogatásának elősegítése és a katonai pálya népszerűsítése. Ezen célok elérésének legfontosabb eszköze az érettségi tárgyként választhatóvá váló Katonai alapismeretek című tantárgy bevezetése. A helikopterbázis vállalja, hogy kiemelt katonai rendezvényein részvételt biztosít a katonai alapismereteket tanuló diákoknak, a lehetőségek függvényében alkalmat ad a katonai hivatás mélyebb megismerésére, biztosítja a tantárgy oktatásához szükséges oktatástechnikai eszközöket, valamint szakmai segítséget nyújt a tantárgyat oktató pedagógus felkészítéséhez.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison Mádi Lajos alezredes, kiképzési főnök fogja össze a KatonaSuli-programmal kapcsolatos feladatokat, és aktívan segíti a képzésben már résztvevőket ugyanúgy, mint a csatlakozni kívánók felkészítését.

1595978461

A bázissal együttműködő „katonasulik": a Szolnoki Műszaki Szakközép és Szakiskola Építészeti és Faipari Tagintézménye, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola, a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium és Szakközépiskola, a mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a jászberényi intézmény.