Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Misszióból jöttek, misszióba mennek

Szöveg: Snoj Péter |  2014. szeptember 9. 12:54

Missziós kibocsátó és visszafogadó ünnepséget rendeztek Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon, szeptember 9-én, kedden.

„Egy missziós kontingens tagjaként külföldön szolgálni nem könnyű feladat. Ennél már csak az egyéni beosztásban történő munkavégzés nehezebb, hiszen a külföldön egyedül szolgáló katonának mindig bonyolultabb a dolga, mint azoknak, akik viszonylagos védettséget élveznek azzal, hogy mindennapi feladataikat saját nemzetükhöz tartozó társaikkal végzik" – mondta az ünnepségen Fucsku Sándor vezérőrnagy, MH az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

1595978462

A külszolgálatból hazatérők között számos egyéni beosztást betöltött katona jelentkezett újra hazai szolgálatra; ők az elmúlt hónapokban Szomáliában, Maliban, Nyugat-Szaharában és a Balkánon végezték feladataikat, nemzetközi környezetben.

Mellettük sorakozott fel az a 14 fő, akik hamarosan féléves, Sínai-félszigeti szolgálatukat kezdik meg az MFO, azaz a Multinacionális Erők és Megfigyelők magyar kontingensének katonájaként. Az ünnepségen ugyancsak elbúcsúztatták azt a két katonát, akik az EUMM Grúzia, vagyis az Európai Unió grúziai megfigyelő missziójában kezdik meg szolgálatukat.

1595978462

Fotó: Rácz Tünde