Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Snoj Péter

_SNJ5946

A Honvédüdülőben is elindult a főszezon

2021. június 12. 21:23

A Magyar Honvédség rekreációs szervezetei május végén nyitották meg kapuikat az igényjogosult katonák, honvédelmi alkalmazottak és nyugállományúak, valamint hozzátartozóik számára. A balatonakarattyai MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ június 12-i, szombati szezonnyitó ünnepségén Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntötte az idei év első üdülőit.

hm_erdekegyezteto (13)

Magasan átlag feletti a katonák és a honvédelmi alkalmazottak átoltottsága

2021. június 10. 22:15

A Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában tartották a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum második negyedévi ülését június 10-én, csütörtökön. A katonák és honvédelmi alkalmazottak érdekeit szolgáló rendezvényt Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára nyitotta meg.

20210603-enigma (8)

Az Enigma rejtélye

2021. június 7. 7:21

Nem kisebb relikviával büszkélkedhet a Magyar Honvédség Kiber Képzési Központja, mint egy valódi Enigma kódológéppel. A legendás hírű készülék történetéről, működéséről és az itthon fellelt berendezésről Pozderka Gábor ezredessel, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kibervédelmi Szemlélőség irodavezetőjével és prof. dr. Ványa László nyugállományú mérnök ezredessel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanárával beszélgettünk.

arhív kép

Bátor katonák és kitartó katonafeleségek

2021. június 6. 14:38

A katonák élete gyakran együtt jár a hosszú bevetésekkel, a missziókban eltöltött magányos éjszakákkal, távol szeretteiktől. Mindezt azért teszik, hogy biztonságban tudják hozzátartozóik mellett hazájuk összes állampolgárát. Természetes azonban, hogy még a legerősebb harcos egyenruhája mögött is érző szív dobban. A katonafeleségeket szintén kihívás elé állíthatja társuk életmódja. Ebben nyújt segítséget Gary Chapman, elismert párkapcsolati szakértő „Az 5 szeretetnyelv – Katonai kiadás” című könyve, melynek társszerzője Jocelyn Green, egykori katonafeleség.

Tartalékosok_indulása (1)

Történelmi esemény: tartalékos katonák indultak amerikai gyakorlatra

2021. június 1. 16:29

Június elsején útnak indult az a tartalékos század, amely a Magyar Honvédséget, valamint Magyarországot képviselve vesz részt az Ohiói Nemzeti Gárda gyakorlatán az Amerikai Egyesült Államokban. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese búcsúztatta a résztvevőket, sok sikert kívánva a kiutazóknak.

Honvedelemhu_index_01D másolata (2)

Hétvégi oltások: mozgásban az egész flotta

2021. május 29. 17:05

A hétvégén is járják az országot a Magyar Honvédség mobil oltóállomásai. Az öt oltóbusz két nap alatt tíz települést felkeresve, 1 800 regisztrált állampolgár oltását biztosítja.

20210521-honvedelem-napja (8)

Koszorúzás a honvédelem napja alkalmából

2021. május 21. 21:20

1992. óta május 21-én ünnepeljük a magyar honvédelem napját. 172 évvel ezelőtt, 1849-ben ezen a napon foglalta vissza Görgei Artúr tábornok honvédserege Buda várát a Habsburg császári csapatoktól. A várban található Dísz téren 1893 óta áll a dicsőséges győzelemre emlékeztető Honvéd-szobor, talapzatán a felirattal: 1849. május 21. Szabad hazáért!

20210521-mndc (1)

Egy hosszú út elején

2021. május 21. 10:30

Tavaly augusztus elsején kezdte meg hivatalosan is munkáját a Székesfehérváron települő Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (Headquarters Multinational Division Centre – HQ MND-C). Idén pedig már az első nemzetközi gyakorlaton történő megmérettetésükre készülnek az alakulat katonái. A jelenleg még hosszú út elején álló nemzetközi szervezet parancsnokával, a horvát Denis Tretinjak vezérőrnaggyal beszélgettünk a jelenről és a várható jövőről.

_SNJ4223

Honvédelmi Sportközpont épül Jászapátiban

2021. május 20. 15:41

Sajtótájékoztatón mutatták be május 20-án, csütörtökön azt a területet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászapátin, ahol a közeljövőben Honvédelmi Sportközpont épül majd. A jászsági település része annak a negyven községnek, amelyek elsőként vehetnek részt a honvédelmi nevelést segítő infrastruktúra-bővítésben. A fejlesztés fontosságáról dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, valamint Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője beszélt.

EK_oltás (10)

Elkezdődött a 16-18 év közötti korosztály oltása

2021. május 13. 17:23

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti objektumában is megkezdték az előzetesen regisztrált 16-18 éves korosztályba tartozó fiatalok oltását május 13-án. Az első napon mintegy 800 regisztráltat vártak az oltópontokra.