Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Snoj Péter

Bozótirtás és aknamentesítés.hu

Bozótirtás és aknamentesítés

2021. június 24. 18:43

A PT-300 típusú lánctalpas bozótirtó és aknamentesítő műszaki technikai eszközök kezelését gyakorolták az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett munkagépek egyes funkciói az országvédelmi rendeltetésük mellett békeidőben kiválóan alkalmasak mind a katonai, mind a civil szféra igényeinek ellátására.

Új Időszámítás Konferencia (nyitó)2

Új időszámítás kezdődött a Honvédkórházban

2021. június 23. 16:46

Mindig kell egy új időszámítás, ami meghatározza, hogy milyen irányba haladjunk – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Budapesten, június 23-án, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház jövőjét meghatározó projektek konferenciáján. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy minden körülmények között a maximumot kell nyújtani a rendelkezésre álló feltételek legjobb felhasználásával.

20210621-nissan (1)

A Magyar Honvédség számára is fontos a környezettudatosság

2021. június 22. 7:19

Nemrégiben teljesen új gépjárműtípus, az elektromos meghajtású Nissan Leaf is megjelent a Magyar Honvédségnél. Ugyanis a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként - a modern és ütőképes haditechnikai eszközök mellett - a hétköznapi életet is megkönnyítő, környezettudatos gépkocsik is helyet kaptak a rendszeresített járművek között.

Emléktábla_avatás_Snoj_Péter (6)

Nemzeti múltunkra és a hőseinkre való emlékezés fontos feladatunk

2021. június 16. 17:10

A kurityáni születésű Kalocsai Józsefre emlékeztek szülőfalujában június 16-án, szerdán. A Magyar Arany Vitézségi Érdemmel kitüntetett őrmester 1942. augusztus 13-án halt hősi halált a szovjet Kolbino településen. Emléktábla avatóján jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Hadikikötő_Black Swan_Kertész_László (6)

A nemzeti ellenálló képesség Magyarország biztonságának záloga

2021. június 15. 21:15

A végéhez közeledik a Black Swan 2021 többnemzeti különleges műveleti gyakorlat, amelynek június 15-én tartott tematikus napját Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is megtekintette.

_SNJ5946

A Honvédüdülőben is elindult a főszezon

2021. június 12. 21:23

A Magyar Honvédség rekreációs szervezetei május végén nyitották meg kapuikat az igényjogosult katonák, honvédelmi alkalmazottak és nyugállományúak, valamint hozzátartozóik számára. A balatonakarattyai MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ június 12-i, szombati szezonnyitó ünnepségén Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntötte az idei év első üdülőit.

hm_erdekegyezteto (13)

Magasan átlag feletti a katonák és a honvédelmi alkalmazottak átoltottsága

2021. június 10. 22:15

A Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában tartották a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum második negyedévi ülését június 10-én, csütörtökön. A katonák és honvédelmi alkalmazottak érdekeit szolgáló rendezvényt Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára nyitotta meg.

20210603-enigma (8)

Az Enigma rejtélye

2021. június 7. 7:21

Nem kisebb relikviával büszkélkedhet a Magyar Honvédség Kiber Képzési Központja, mint egy valódi Enigma kódológéppel. A legendás hírű készülék történetéről, működéséről és az itthon fellelt berendezésről Pozderka Gábor ezredessel, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kibervédelmi Szemlélőség irodavezetőjével és prof. dr. Ványa László nyugállományú mérnök ezredessel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanárával beszélgettünk.

arhív kép

Bátor katonák és kitartó katonafeleségek

2021. június 6. 14:38

A katonák élete gyakran együtt jár a hosszú bevetésekkel, a missziókban eltöltött magányos éjszakákkal, távol szeretteiktől. Mindezt azért teszik, hogy biztonságban tudják hozzátartozóik mellett hazájuk összes állampolgárát. Természetes azonban, hogy még a legerősebb harcos egyenruhája mögött is érző szív dobban. A katonafeleségeket szintén kihívás elé állíthatja társuk életmódja. Ebben nyújt segítséget Gary Chapman, elismert párkapcsolati szakértő „Az 5 szeretetnyelv – Katonai kiadás” című könyve, melynek társszerzője Jocelyn Green, egykori katonafeleség.

Tartalékosok_indulása (1)

Történelmi esemény: tartalékos katonák indultak amerikai gyakorlatra

2021. június 1. 16:29

Június elsején útnak indult az a tartalékos század, amely a Magyar Honvédséget, valamint Magyarországot képviselve vesz részt az Ohiói Nemzeti Gárda gyakorlatán az Amerikai Egyesült Államokban. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese búcsúztatta a résztvevőket, sok sikert kívánva a kiutazóknak.