Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új járművek a HM Currus Zrt. karbantartási portfóliójában

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Vasadi Zoltán |  2023. december 15. 19:13

A HM Currus Zrt., a KMW Hungary Kft. és a német KMW+Nexter Defense Systems (KNDS) vállalatok szándéknyilatkozatot írtak alá a KNDS cég által szállított harckocsik és lövegek üzemeltetéséről, illetve karbantartásáról december 14-én Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában.

A jövőben a cégek közösen végzik majd a tatai és gödöllői telephelyeken a Leopard 2A4 harckocsik és a PzH2000 páncélos lövegek üzemeltetését és karbantartását. Később ehhez a flottához csatlakoznak majd a nyilatkozat aláírásának napján bemutatott Leopard 2A7HU harckocsik is.

A megállapodást Kutrovits Péter alezredes, a HM Currus Zrt. általános vezérigazgató helyettese, Mario Gall, a német KNDS projektmenedzsere, illetve Peter Ulbrich, a KMW Hungary Kft. vezérigazgatója látták el kézjegyükkel. E szándéknyilatkozat szerint a felek közösen alakítják ki a harckocsik, páncélozott lövegek és műszaki eszközök karbantartási, üzemeltetési rendszerét. Ez hivatott biztosítani azt, hogy az említett eszközök teljes életciklusukon keresztül a lehető legmagasabb rendelkezésre állással szolgálják a Magyar Honvédség feladatait.

VZI00358 másolat

Kutrovits Péter alezredes kérdésünkre elmondta, hogy ez a megállapodás a HM Currus Zrt. életében „egy nagy lépés előre, mivel a felek közösen alakítják ki a telephelyeken a műszaki és logisztikai infrastruktúrát, képzik ki a szakszemélyzetet és biztosítják a járművek magas szintű hadrafoghatóságát.”

VZI00392 másolat