Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

haderőfejlesztés

20210730-Ruszin-vorgy-mokka 02

Felkészültünk a váltásra, meg is mutatjuk

2021. július 30. 12:29

A TV2 Mokka vendége volt dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy július 30-án, pénteken. A Magyar Honvédség parancsnokát a Kecskeméten megrendezendő Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóról kérdezték.

TOT_2123

Koszovó, Libanon – misszióra kész katonák

2021. július 29. 15:40

Debrecen főterén július 29-én köszöntek el azoktól a katonáktól, akik Koszovóba és Libanonba indulnak, hogy megkezdjék féléves külszolgálatukat.

LALA0777

„Hangsúlyosabban fókuszálunk az emberre”

2021. július 29. 7:29

Június elejétől dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy a Magyar Honvédség új parancsnoka. Helyettesének Sándor Zsolt vezérőrnagyot kérte fel, akitől nem áll távol a vezetői beosztás, ám mostani megbízatása még őt is váratlanul érte. A parancsnokhelyettessel a közeljövő kihívásairól, a gondolkodásmód átalakulásáról és a haderőfejlesztés folytonosságáról beszélgettünk.

TOT_1976

Hatékonyság két keréken

2021. július 28. 15:25

Július végén megérkeztek az MH Anyagellátó Raktárbázisra azok a robogók, amelyek elsősorban a katonai repülőterek kiszolgálószemélyzetének munkáját fogják segíteni.

20210726-Sandor-Tamas-vorgy (1)

Mindenre gondolni – és mindezt nagyon gyorsan

2021. július 27. 7:27

Egy jó csapatban a legügyesebb társ húzza magával a többieket is – vagy éppen inspirálja. Ma már a Magyar Honvédségben ismerik és értik a Különleges Rendeltetésű Dandár feladatait, képességeit és bizony a sokszor ma még „különlegesnek” számító gondolkodását is. Pedig ma már a sebesség számít: akár a műveletek megtervezésében és végrehajtásában, akár a felmerült helyzetek megoldásában. S ha a sebességről beszélünk, akkor az sem árt, ha van egy igen gyors és igen okos vízijármű, ami az operátorok munkáját segíti. Sándor Tamás vezérőrnaggyal, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti szemlélőjével beszélgettünk. Interjúsorozatunk harmadik, befejező része.

P1015915

Befogadták az összes új honvédségi buszt

2021. július 22. 19:31

Átadták a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként megrendelt honvédségi CURRUS ARIES moduláris autóbusz utolsó szériadarabjait is július 22-én, az MH Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai objektumában.

RT1_3969

Közös útkeresés

2021. július 21. 7:19

Nem csak a Magyar Honvédség különleges műveleti erőinél keresik a leghatékonyabb utat ahhoz, hogy az új kihívásokra is a már megszokott hatékonysággal tudjanak reagálni. Más forgatókönyvekre kell készülni, ehhez - többek között - új kiképzési mozzanatokra is szükség van. Szerencsére számíthatunk szövetségeseinkre, tapasztalataikra, az onnan átvehető legjobban bevált eljárásokra, de mind a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnak, mind a Regionális Különleges Műveleti Komponens Parancsnokságnak (Regional Special Operations Component Command, R-SOCC) sok dolga lesz még. Sándor Tamás vezérőrnaggyal, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti szemlélőjével beszélgettünk. Interjúsorozatunk második része.

UNFICYP Military Police Platoon ünnepélyes aláírása (10)

Erősödnek a magyar-brit kétoldalú kapcsolatok

2021. július 20. 22:06

Kétnapos munkalátogatás keretében fogadta David Hogan-Hern brit védelempolitikai igazgatót Németh Gergely védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár és Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese. A megbeszélésre dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Penny Mordant brit védelmi miniszter által, 2019. július 17-én jóváhagyott együttműködési menetrend alapján került sor.

UNFICYP Military Police Platoon ünnepélyes aláírása (9)

Megerősített támogatás az ENSZ ciprusi missziójának

2021. július 19. 19:42

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott magyar-brit védelempolitikai találkozón írták alá július 19-én azt a technikai megállapodást, amely logisztikai támogatást biztosít az ENSZ ciprusi békefenntartó misszióban szolgálóknak.

magyar-amerikai Végrehajtási Megállapodás(17)

Aláírták a magyar-amerikai Végrehajtási Megállapodást

2021. július 16. 18:10

Aláírták az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között hatályban lévő Védelmi Együttműködési Megállapodás keretében, az MH 59.Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist és az MH Pápa Bázisrepülőteret érintő Végrehajtási Megállapodást július 16-án, pénteken, Kecskeméten. Az egyezmény keretében a kecskeméti repülőbázis és a pápai bázisrepülőtér további, alapvetően infrastrukturális és technológiai fejlesztései várhatóak.

×