Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

védelmi ipar

20221215_varpalota_loszergyar_001_cover

Mérföldkő a védelmi iparban

2022. december 15. 20:27

Innovatív módon tették le a Várpalota közelében megépítendő lőszergyár, azaz a várpalotai Védelmi Ipari Park alapkövét december 15-én, csütörtökön. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Thury-várban tartott rendezvényen mérföldkőnek nevezte a hazai és európai védelem és biztonság szempontjából egyaránt hiánypótló védelmi ipari beruházást.

_.Interjú Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztossalKLAC3730

Védelmi innováció magyar szemszögből

2022. december 15. 12:27

Az egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogyan tudjuk radikálisan újragondolni az egyéni és szervezeti tanulási folyamatainkat - hangsúlyozta dr. Porkoláb Imre dandártábornok a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Innovációs és Képességfejlesztési Főosztályának miniszteri biztosa a Trend FM „A Nap Vendége” című műsorában december 13-án, kedden.

D_NOE20221117001

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a védelmi képességek erősítése most minden nemzetközi szövetség kiemelt célja

2022. november 17. 17:17

Az elmúlt néhány nap történései is bizonyítják, hogy a védelmi képességek erősítése most minden nemzetközi szövetség kiemelt célja – jelentette ki a honvédelmi miniszter Jeruzsálemben, miután tárgyalt Benny Gantz izraeli védelmi miniszterrel.

V4_vkf_Szlovákia (nyitó)

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy: fontos a visegrádi országok együttműködése

2022. november 16. 14:04

Magyarország számára a Visegrádi Csoport a védelmi együttműködés fontos regionális kerete. A közvetlen szomszédságunkban zajló háború miatt a V4-ek védelmi politikai és katonai együttműködése kiemelt jelentőséggel bír – jelentette ki dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a november 14. és 16. között tartott Visegrádi Négyek vezérkarfőnöki szintű találkozóján, a szlovákiai Gácson.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf_nyitó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: az erős védelmi ipar Magyarország biztonsági érdeke

2022. november 15. 13:08

Az erős védelmi ipar Magyarország biztonsági érdeke, hiszen a védelmi ipari beruházások stratégiai előnyt jelentenek Magyarország számára. Ez egyben a nemzetközi rendszerhez kapcsolódó nemzeti védelmi innovációs rendszer megteremtését foglalja magában - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Brüsszelben az MTI-nek november 15-én, kedden.

LALA5086

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács delegációját fogadta a honvédelmi miniszter

2021. október 7. 18:35

Immár hatodik alkalommal látogattak Budapestre a vezető amerikai cégek felsővezetői, az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács szervezésében. A nyolc cég tizennégy képviselőjét - akik többek között a védelmi ipar, a kibervédelem, a gyógyszeripar, az orvosi technológiai ipar, az olaj- és gázipar és a dohányipar területéről érkeztek -a honvédelmi tárca képviseletében dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter fogadta október 7-én, csütörtökön.

20211006-idet 13

Nélkülözhetetlen a regionális együttműködés a biztonságunk megőrzése érdekében

2021. október 6. 16:44

Nélkülözhetetlen a regionális együttműködés a biztonságunk megőrzése érdekében – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki a cseh védelmi miniszter meghívását elfogadva vett részt a 16. Nemzetközi Védelmi és Biztonságtechnikai szakvásáron a csehországi Brno-ban, október 6-án, szerdán.