Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazai termékek Szingapúrban

Szöveg: Légrádi József | Fotó: a szerző felvételei |  2024. április 11. 17:27

A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) aktív résztvevője volt a Milipol Asia-Pacific 2024 kiállításnak, melyet Szingapúrban rendeztek meg április elején. A VEX standján hat magyar vállalat mutathatta be termékeit és szolgáltatásait a látogatóknak.

Hungarian Exhibitors

A 120 négyzetméteres standon a hazai védelmi ipar különféle termékei kaptak helyet. A rendezvényen nagy érdeklődést keltettek a VEX cégei és termékeik: a Gestamen ütőszeggel és kakassal szerelhető G9HSP maroklőfegyvere, valamint a G224LMG típusú golyószórója; a GHI-Csendes lövedékcsapdája és moduláris lőtérmegoldásai; az Atlas Network / Globserver tömegkontroll célokra alkalmas alacsony torkolati energiájú nem-halálos kézilőfegyvereit; a Gamma Műszaki Zrt. CBRN felderítő járműveit; a GTS - Infinit Simulation fejlett VR technológiájú személyre szabott és holisztikus taktikai szimulációs környezetet alkalmazó kiképzőrendszere; a Medirlab robbanásbiztos (ATEX) Pyrolater hőkamerája, Cyclops nevű hordozható felderítő hőkamerája és a TraffiCapture TC-108 lézeres mérőműszer, amely a gépjárművek sebességének ellenőrzésére alkalmas.

A VEX standján számos magas szintű katonai delegáció érdeklődött a magyar védelmi ipari termékek iránt, így például Bruneiből, Izraelből, Thaiföldről, Dél-Koreából, Malajziából és a Fülöp-szigetekről is érkeztek küldöttségek. A Magyar Védelmi Exportügynökség standját megtisztelte látogatásával a szingapúri magyar nagykövet asszony, Pach Judit, valamint az izraeli nagykövet is.

A Magyar Védelmi Exportügynökség továbbra is a magyar védelmi ipari vállalatok exporttevékenységét segíti és támogatja. Legközelebb a Budapest Security Dialogue-on mutatja be néhány partnervállalatát a Budapest Mariott Hotelben április 26. és 27. között. A nyáron pedig újabb nemzeti standon biztosít lehetőséget a megjelenésre a magyar védelmi ipari termékek számára a több kontinensről érkező védelmi és biztonsági ipari látogatók előtt június 16. és 22. között a párizsi Eurosatoryn!