Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

misszió

Ruszin-Szendi Romulusz M1

Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy: az afganisztáni misszió volt az egyik legveszélyesebb

2021. június 9. 14:04

Az afganisztáni volt az egyik legveszélyesebb katonai misszió, amelyben magyar katonák részt vettek - mondta a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatornán június 9-én, szerdán.

hazateres afganisztanbol - video nyito2

Hazatértek

2021. június 8. 23:28

Hazatért a Magyar Honvédség utolsó kontingense Afganisztánból. Katonáink tizennyolc évvel ezelőtt kezdték meg szolgálatukat, így az afganisztáni szerepvállalás a Magyar Honvédség egyik legjelentősebb missziójaként írta be magát történelmünkbe. A hazatérőket Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka fogadta június 8-án, kedden.

Göcsej Kupa (6)

Göcsej Kupa Koszovóban

2021. június 8. 16:57

A zalaegerszegi székhelyű Göcsej Sportlövész egyesület minden év nyarán megrendezi az IPSC szabályok szerint lebonyolított lőversenyét. Az idei évben a verseny túllépett Magyarország határain, mivel Koszovóban, a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj - a magyarországi versennyel párhuzamosan - a Goles hegy melletti lőtéren is lebonyolította a versenyt.

arhív kép

Bátor katonák és kitartó katonafeleségek

2021. június 6. 14:38

A katonák élete gyakran együtt jár a hosszú bevetésekkel, a missziókban eltöltött magányos éjszakákkal, távol szeretteiktől. Mindezt azért teszik, hogy biztonságban tudják hozzátartozóik mellett hazájuk összes állampolgárát. Természetes azonban, hogy még a legerősebb harcos egyenruhája mögött is érző szív dobban. A katonafeleségeket szintén kihívás elé állíthatja társuk életmódja. Ebben nyújt segítséget Gary Chapman, elismert párkapcsolati szakértő „Az 5 szeretetnyelv – Katonai kiadás” című könyve, melynek társszerzője Jocelyn Green, egykori katonafeleség.

2021_06_01-02 CRC felk_004

Közösen készülnek a külszolgálatra

2021. június 5. 8:32

Megkezdte felkészülését az MH KFOR 25. váltásának állománya június elején Debrecenben. A kontingens bázisát adó MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljának katonái mellett az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred tartalékosai is belevetették magukat a tömegkezelési feladatok alapjaiba.

Koszovó (1)

Debreceni felderítők sikere a huszárok útján

2021. június 3. 9:14

Az MH KFOR kontingens részeként, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred nyolc katonája teljesítette sikeresen a Hussar's March (Huszárok Menete) elnevezésű nemzetközi sporteseményt május 31-én a Novo Selo-i táborban, Koszovóban.

20210602-OTT-felkeszites (2)

Összetartó kötelékben

2021. június 2. 10:44

Történelmi mérföldkőhöz érkeztek az önkéntes tartalékos katonák és az őket felkészítő kiképzők. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, valamint az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred önkéntes területvédelmi és műveleti tartalékos katonái először vesznek részt alegységkötelékben külföldi misszióban. A tartalékosok külhoni szolgálata a Magyar Honvédség életében is komoly előrelépés.

Koszovóban_hősöknapja (6)

Koszovóban is megemlékeztek a hősök napjáról

2021. június 1. 14:46

Az Osztrák-Magyar Monarchia első világháborúban elesett hőseinek emlékére, megemlékezéssel egybekötött koszorúzást tartottak a hősök napja alkalmából május 30-án a Koszovóban szolgáló magyar katonák, valamint Magyarország Nagykövetsége.

20210531-szarajevo-nato-hq-tof (2)

Törzsfőnökváltás a szarajevói NATO Parancsnokságon

2021. május 31. 17:03

Egy év szolgálat után, a szarajevói NATO Parancsnokság törzsfőnöki beosztással járó feladatait Csuka József ezredes átadta utódjának, Kiss Ferenc ezredesnek május közepén, a Butmir táborban.

Benkő Tibor Parlamenti Beszéde KLAC8200

Benkő Tibor: Magyarország védelme érdekében az átfogó megközelítés meghonosítása a cél

2021. május 27. 12:36

Megvitatta a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló törvényjavaslatot, valamint a NATO irányítása alatt végrehajtott balkáni katonai békefenntartó műveletekhez történő magyar hozzájárulásról szóló határozat hatályon kívül helyezését május 26-án, szerda este az Országgyűlés.