Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkeztek a csapatok Szolnokra

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Pintér Ákos |  2024. július 3. 9:17

Idén Szolnok ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács (International Military Sports Council – CISM) által megrendezett, 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak. 32 nemzet közel 300 sportolója érkezett meg a katonavárosba, hogy a megnyitó előtti napon regisztrálja magát, illetve elfoglalja szállását és kicsit megpihenjen a világverseny előtt.

20240702_Szolnok - ejtőernyős világbajnokság_PAKO_ (1 of 46)

Regisztrációs ívek, országnevekkel ellátott táblák és ajándéktáskák hada fogadta július 2-án az ejtőernyős világbajnokság résztvevőit az MH Kiss József 86. Helikopterdandár kijelölt épületében. A sürgés-forgás már a reggeli órákban is igen nagy volt, hiszen a szervezők közel háromszáz ember regisztrációját végezték el, majd kísérték a csapatokat a szállásukra. Chmelik Ernő alezredes, az MH Légierő Parancsnokság Kiképzési Főnökség kiemelt főtisztje kérdésünkre elmondta: a repülőtérről egyenesen ide érkeznek a csapatok, ahol regisztrálják válogatottjukat, majd megkapnak minden tájékoztatást a szállással és a menetrenddel kapcsolatosan.

20240702_Szolnok - ejtőernyős világbajnokság_PAKO_ (37 of 46)

Az alezredes kiemelte: egyeztetik a nemzeti zászlókat és a himnuszokat, ugyanis a ceremóniákon semmilyen tévedés nem megengedhető. A regisztrációt követően a versenyzőket a szolnoki szállásaikra kísérik. A világbajnokság a július 3-án, a Hild téren rendezett megnyitóval kezdődik, majd az ejtőernyősök bemelegítő ugrásokkal hangolódnak a július 11-ig tartó versenyre.

Kapcsolódó cikkek