Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

ejtőernyős

eje_nyitó

Aki felhők közé vágyik, annak először ugrania kell…

2022. november 8. 15:30

Igazi nagyüzem volt a szolnok-szandaszőlősi repülőtéren az elmúlt két hétben. Voltak olyanok, akik már a sokezredik ejtőernyős ugrásukat teljesítették és voltak, akik pedig az elsőt.

eje_1_nyitó

Egy centi híján tökéletes

2022. szeptember 29. 15:05

Mint arról honlapunkon korábban beszámoltunk, a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja ötödik helyezést ért el az idei hat fordulós célbaugró világkupa záróversenyén Svájcban, és az összetett versenyben is az ötödik lett. A csapat két tagja, Bánszki Tamás százados, csapatkapitány és Varga Tamás zászlós az M1 Híradó „Ma este” című, szeptember 28-ai, szerdai adásában meséltek a versenyről és általában az idei évben nyújtott teljesítményükről.

Szeged_eje_nyitó

Kedvezőtlen körülmények között is győzelem!

2022. szeptember 19. 12:06

Az esős, szeles időjárási jellemzők ellenére is dobogón végeztek a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának katonái a szeptember 16-18. között megrendezett 59. Magyar Nemzeti Ejtőernyős Célbaugró Bajnokságon, Szegeden.

eje_archív

Az ejtőernyős válogatott Szegeden is megméreti magát

2022. szeptember 16. 20:40

A nemzetközi versenyek mellett a hazai mezőnyben is versenybe száll a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja. A csapat tagjai ezúttal a Szegeden rendezett 59. Magyar Nemzeti Ejtőernyős Célbaugró Bajnokságon vesznek részt.

gajdannyito

Történelmet írt az égi lovag

2022. szeptember 6. 12:27

Végső búcsút vettek a hazai katonai és sport ejtőernyőzés egyik kiemelkedő alakjától, Gajdán Miklós nyugállományú ezredestől szeptember 5-én a Fiumei úti sírkertben, majd másnap – végső akaratának megfelelően – a gödöllői repülőtéren szórták szét hamvait.

Eje_válogatott_Ausztria (nyitó)

Magyar ejtőernyős sikerek Ausztriában

2022. augusztus 28. 20:06

Véget ért az osztrák Thalgauban rendezett ejtőernyős célbaugró világkupa. A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja kiváló eredményekkel zárta a megmérettetést.

Ausztria_eje_válogatott (nyitó)

A magyar ejtőernyős válogatott ismét versenybe száll

2022. augusztus 25. 16:49

Augusztus 25-28. között rendezik meg az osztrák Thalgauban az ejtőernyős célbaugró világkupa következő állomását. A nemzetközi megmérettetésen a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja is részt vesz.

IMG_2270

Továbbra is a világ élvonalában a magyar ejtőernyősök

2022. augusztus 15. 9:55

Ötven csapat közül az előkelő negyedik helyen végzett a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja az olaszországi Bellunóban augusztus 12-14. között megrendezett ejtőernyős célbaugró világkupán. Egyéniben, a junior kategóriában Hirschler Bence tizedes (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) második, Bánszki Tamás százados (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis) a mester kategóriában első helyezést ért el!

huse8

Égi lovagok emlékversenye

2022. augusztus 2. 11:24

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis (MH 86. SZHB) szervezésében harmadik alkalommal tartották meg a Hüse Károly ejtőernyős emlékversenyt.

francia_nyitó

„A gépen ülve minden különbség megszűnik”

2022. augusztus 2. 7:18

Egyhetes látogatásra és közös kiképzésre érkeztek Magyarországra a francia 1. Ejtőernyős Huszárezred (történelmi nevén: Bercsényi) katonái az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárhoz. A látogatással a két alakulat, illetve a jogelődök között korábban folytatott együttműködés éledt újjá.