Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lábuk alatt az egész világ

Szöveg: Halmai Brigitta tartalékos szakaszvezető | Fotó: Pintyi Zoltán főtörzsőrmester |  2024. július 5. 16:27

A nyári szünet ideje alatt az ország több pontján is megteltek a honvédelmi táborok. Ezek részeként a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred szervezésében ejtőernyős tematikájú táborban vehettek részt 18–25 éves fiatalok július első hetében a szegedi repülőtéren.

2024.07.04. Ejtőernyős_tábor_Szeged_PZ (2)_uj

A táborlakók olyan alapszintű elméleti és gyakorlati ejtőernyős képzésben részesültek, amely segítségével sikeresen végre tudták hajtani a biztonságos bekötött ejtőernyős ugrást a szakoktatók irányításával. A hét első két napján a fiatalok átfogó elméleti oktatást kaptak, majd írásbeli és szóbeli formában adtak számot a megszerzett tudásanyagból, amit mindenki kiváló eredménnyel teljesített.

A vizsgát követően nagy izgalmak közepette került sor az első ugrásra, hiszen a széljárás nem igazán kedvezett a feladat végrehajtásához. Garabás Gergely szegedi gyógytornászhallgató, táborozó a földet érést követően elmondta: „az 1200 méter magasból végrehajtott ugrás hatalmas élmény. A levegőben való manőverezésen még van mit javítani, de a precíz felkészítés, amelyet kaptunk, lehetővé tette a biztonságos és élvezhető ugrásokat mindenki számára.”

A táborban résztvevők mindamellett, hogy megtapasztalhatták az extrém sportág által nyújtott izgalmakat és kihívásokat, bepillantást nyertek a Magyar Honvédség és a katonák mindennapjaiba. Ez a hivatás több fiatal érdeklődését is felkeltette. Kleszó Zsófia kadét augusztus 20-án írja alá területvédelmi tartalékosi szerződését.

A fiatalok honvédelmi táboros kalandja záróünnepséggel ért véget, ahol az emléklapok mellett megkapták az ejtőernyős ugrásaikat tanúsító igazolásaikat is.