Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvédelmi nevelés

CSÜTÖRTÖK SAJÁT IMG_6463

Kiválóan helytálltak a kiskunmajsai kadétok

2022. június 27. 11:09

Egybefüggő szakmai gyakorlaton vettek részt július 19-25. között a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium 11. évfolyamát elvégzett honvéd kadétok. Részükre ez a 140 órás gyakorlat a jövő évi érettségi vizsgára bocsátás egyik feltétele. A tábor parancsnoka Telek András kollégiumvezető, önkéntes területvédelmi tartalékos hadnagy volt.

5

„A föld szeretete – hazaszeretet”

2022. május 21. 15:24

Együttműködési megállapodást kötött az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, valamint a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma. A dokumentumot Durgó Tamás alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka és Filep Miklós igazgató írták alá.

Iskolák Napja KLAC5133

Iskolák napja a pápai bázisrepülőtéren

2022. május 4. 19:02

Ismét megrendezték az „Iskolák napja” elnevezésű programot május 4-én, szerdán, az MH Pápa Bázisrepülőtéren. A rendezvényre tizenhat környékbeli intézményből, csaknem ötszáz iskolás és óvodás érkezett, akik statikus és dinamikus bemutatókon keresztül ismerkedhettek meg a pápai katonák mindennapjaival.

HKP_Gyula_2022.04.26-122

Újabb két iskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

2022. április 29. 16:51

Két újabb iskola csatlakozott a hazafias és honvédelmi nevelést biztosító Honvéd Kadét Programhoz a napokban Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

index_hadigorna

Fiatalok, sport és honvédelem – hazai és nemzetközi megméretés

2022. április 15. 10:22

Szerbia egyik csapata nyerte a 2. Nemzetközi Kadétkupát, megelőzve hazánk és Ausztria egy-egy kadétcsapatát. A 6. Országos Haditorna Döntőjében pedig Budapest csapata lett az aranyérmes, míg a dobogó második fokára Heves megye; a harmadikra pedig Jász-Nagykun-Szolnok megye ifjú versenyzői állhattak fel. Megmutatjuk a két verseny hátterét és részleteit.

Szeghalom (4)

A hatodik Békés megyei középiskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

2022. április 14. 14:21

Ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és a Péter András Gimnázium és Kollégium április 12-én, Szeghalmon. Békés megyében immár a hatodik intézmény csatlakozott a honvédelmi és hazafias nevelést biztosító Honvéd Kadét Programhoz.

haditorna_miniszteri_képek (9)

Benkő Tibor: egészséges fiatalokra van szükség

2022. április 11. 20:50

„A sport megtanít minket a helytállásra, a bajtársiasságra, a csapatszellemre” - hangsúlyozta Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere a 6. Országos Haditorna Verseny döntője, valamint a II. Nemzetközi Kadét Kupa megnyitóján Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK), április 11-én, hétfőn.

Balassagyarmat_Honvédelmi_Sportközpont (10)

Átadták a harmadik Honvédelmi Sportközpontot

2022. március 29. 14:41

„A sportközpontok legfontosabb célja, hogy színteret adjanak a hazafias és honvédelmi nevelésnek” – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a harmadik Honvédelmi Sportközpont átadásán Balassagyarmaton, március 29-én, kedden.

archív_KG_SPORTKÖZPONT (2)

A társadalmi és honvédelmi nevelés új helyszíne

2022. március 28. 7:19

A napokban átadták Magyarország második Honvédelmi Sportközpontját Baján, aminek legfontosabb feladata a rendszeres testmozgás népszerűsítése, illetve az, hogy a honvédelmi szempontból hasznosítható tudást önkéntes alapon, szervezett keretek között sajátíthassák el az érdeklődők. A multifunkcionális sportközpont létesítményei a hazafias és honvédelmi nevelésen túl közösségi térként is funkcionálnak majd.

Gyomaendrőd_2022.03.23-114

Újabb Békés megyei iskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

2022. március 26. 15:44

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott a hazafias és honvédelmi nevelést biztosító Honvéd Kadét Programhoz Békés megyében. Az együttműködési megállapodást március 23-án írták alá ünnepélyes keretek között Gyomaendrődön.