Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvédelmi nevelés

Orosháza_HKP_csatlakozás (nyitó)

A 125. középiskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

2022. december 3. 7:15

Ünnepélyes keretek között csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz december 1-én, Orosházán a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, amely így már 125. középiskolaként vesz részt a honvédelmi és hazafias nevelést biztosító képzésben. Az együttműködési megállapodást Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) parancsnoka, Nagy Róbert, az intézmény vezetője és Ördög Endre, az Orosházi Evangélikus Egyházközség igazgatólelkésze látta el kézjegyével.

honvédelmi_nap (5)

Tanterem helyett laktanya

2022. november 4. 15:52

Kis túlzással bekopogott az MH Légi Vezetési Műveleti és Irányítási Központ (MH LMVIK) laktanyájának kapuján a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola vezetősége, akik egy iskolai honvédelmi nap ötletét szerették volna megvalósítani. A kérést a központ vezetősége természetesen tárt karokkal fogadta.

Nyíregyháza_pályaorientációs (nyitó)

Honvédelemről középiskolásoknak

2022. október 31. 17:30

Pályaorientációs nap során érkeztek középiskolai diákok az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) nyíregyházi Damjanich laktanyájába, október végén.

Szarvas_Honvédelmi Sportközpont (nyitó)

Honvédelmi sportközpontot adtak át Szarvason

2022. október 11. 16:17

A honvédelmi sportközpontok feladata a képességfejlesztés, a közösségépítés és a testedzés lehetőségének megadása, utóbbi a jellemformálás eszköze is - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az ország ötödik ilyen létesítményének átadásán október 11-én, kedden, a Békés megyei Szarvason. Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke azt emelte ki, hogy a központok révén nő az ország ellenállóképessége, erősödik a haza védelme.

Szikszó_HKP (nyitó)

Szikszói középiskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

2022. október 1. 11:57

Már a tizennyolcadik középiskola csatlakozott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a honvédelmi és hazafias nevelést célzó Honvéd Kadét Programhoz szeptember 28-án.

A_szerencsi_Tokaji_Ferenc_TSZG_70_jubileumi_unnepseg_20220924_10 copy

Múlt, jelen és jövő

2022. szeptember 24. 21:18

70 éves múltját ünnepelte a Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium szeptember 24-én, szombaton. A rendezvényen az iskola első évfolyamának tagjaiként 1956-ban érettségizett öregdiákjai is részt vettek.

A Honvédelmi Tábor szervezésében és megvalósításában résztvevő katonák elismerése KLAC7521

A siker munkásai

2022. szeptember 23. 18:53

Átadták a 2022. évi Honvédelmi Táborral kapcsolatos elismeréseket szeptember 23-án, pénteken, Budapesten, a báró Hazai Sámuel Laktanyában. Az ünnepi állománygyűlésen – mások mellett - részt vett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka.

IMG_8537

Jutalomlátogatás a bázisrepülőtéren

2022. szeptember 23. 15:36

Jutalom bázistúrán vettek részt az MH Pápa Bázisrepülőtéren a várpalotai Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kadétjai, szeptember 21-én, szerdán.

RT1_1676

Mindenki tehetséges valamiben

2022. szeptember 23. 12:41

E fenti állítás igazságát megerősítve a Magyar Honvédség Parancsnoksága Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Fejlesztési Főnökség odaadóan tesz is azért, hogy a Honvéd Kadét Programban részt vevő fiatalok megtalálhassák azt a foglalkozást, azt a szakmát, amiben kiteljesedhetnek, ami biztos jövőt adhat nekik az iskolai évek utáni életkezdéskor.

Pákozd_index

A múlt és a jelen találkozója Pákozdon

2022. szeptember 22. 16:39

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) második alkalommal rendezte meg a Kisbajtársak Találkozóját a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP). A résztvevő családok, osztályok több állomásból álló ügyességi, elméleti feladatokon, valamint dinamikus és statikus bemutatókon keresztül kaphattak betekintést a Magyar Honvédség történelmének legfontosabb mozzanataiba és a jelenkor mindennapjaiba.