Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvédelmi nevelés

HKP_előadás (nyitó)

Előadás a Honvéd Kadét Programról

2023. február 18. 14:32

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ (MH 2. TVE HOKK) és a Magyar Huszár Alapítvány szervezésében, az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” előadássorozat részeként, Cservenyák József törzsőrmester, az MH 2. TVE 5. Területvédelmi Zászlóalj honvédelmi referense „A Honvéd Kadét Programról” címmel tartott előadást február 15-én, Gávavencsellőn a pályaválasztás előtt álló tanulóknak. Az előadás Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata és a Gávavencsellő Művelődési ház és Községi Könyvtár támogatásával jött létre.

konferencia_helikopterdandar_cover

Szakmai konferencia Szolnokon

2023. február 15. 10:52

Hazafias és általános honvédelmi neveléssel kapcsolatos szakmai konferenciát szervezett az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, Szolnokon.

szolnok_nyitó

Bizonyítottak a szolnoki kadétok

2023. január 25. 7:26

Sűrű programsorozaton van túl a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégiuma növendéki állománya. Január 20-22-e között „Honvédelmi gyakorlati oktatási napokat”, modulzáró vizsgáztatást, katonai közelharc foglalkozást és gyalogtúrát is teljesítettek. A foglalkozásokon a növendékek számot adtak az elmúlt hónapokban megszerzett gyakorlati és elméleti tudásukról.

IMG_0407

A nyíregyházi honvéd kollégium várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat

2023. január 21. 16:59

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ szervezésében Horváth András alezredes, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiuma kollégiumvezetője tartott előadást pályaválasztás előtt álló diákoknak Gávavencsellőn. Az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” előadássorozat keretében megvalósult rendezvényen az alezredes a nyíregyházi honvéd kollégiumot mutatta be.

EA__4062

Halad a honvédelmi szervezetek fiatalítása

2023. január 20. 18:56

Magyarország biztonságának érdekében megindult a fiatalítási folyamat a Magyar Honvédségben, hogy utat nyissunk azoknak a nyelveket beszélő, NATO-s képzési, illetve missziós tapasztalatokat szerzett, fizikai állóképesség tekintetében kimagasló fiatal parancsnokoknak, akik a leginkább alkalmasak lesznek a modern haditechnikai eszközök és harceljárások alkalmazására. A mostani háborús helyzet arra figyelmeztet, hogy a békéhez erő kell, az erőhöz pedig modern, ütőképes honvédség.

Honvédelmi Airsoft Szituációs Lövészverseny eredményhirdetés  KLAC7272

A lövészet összetett feladat, sok múlik a koncentráción

2023. január 19. 13:26

Speciális lövészversenyt rendeztek még tavaly decemberben a Honvéd Kadét Programban résztvevő középiskolák kadétjai számára. Az airsoft szituációs verseny célja az volt, hogy a fiatalok honvédelmi ismeretei bővüljenek, mivel a haditechnikai eszközeiben modernné váló, hi-tech hadseregnek jól felkészített, képzett, hazájához hű és elkötelezett honvédekre van szüksége. A verseny díjátadóját január 18-án tartották Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia Görgey Artúr lakanyájában.

Honvedelemhu_index_0111

Fokozott hanghatás

2023. január 18. 7:20

Történelem, filmek, híres emberek, harckocsik, háborúk és csaták, sorozatok, sorsfordító események, könyvek, szellemi honvédelem. Ez itt a Fokozott hanghatás, a honvedelem.hu podcastjének harmincegyedik adása. A műsorvezetők: Faragó Fanny és Ördög Kovács Márton. A hangmérnök: Ferenczi János és Szombati Gábor. Tartsanak velünk!

HM_TF_együttműködési_F. Fanny (2) másolat

„A magyar nemzet építéséért kell harcolnunk”

2022. december 20. 20:17

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) december 20-án, kedden, Budapesten. A dokumentumot Gion Gábor, a tárca stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára, valamint prof. dr. Sterbenz Tamás, rektor látta el kézjegyével a felsőoktatási intézmény Alkotás úti objektumában.

szbkdeb4

„Minél több fiatal vállalja a stabil, kiszámítható jövőt biztosító katonai pályát!"

2022. december 20. 19:27

„Arra lenne szükség, hogy minél több fiatal vállalja a kiszámítható, biztos megélhetést nyújtó katonai pályát” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Debrecenben, december 20-án, kedden.

Lukács Flóra 3

Átvették jutalmukat a honvédelmi rajzpályázat különdíjasai

2022. december 20. 12:47

A Magyar Honvédség Parancsnoksága, Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Fejlesztési Főnökség által meghirdetett „Mit jelent számomra a haza, a hősiesség, a katonaság, a biztonság” témában meghirdetett rajzpályázat november hónapban zárult le. A különdíjazásban részesülő diákok a saját iskolájukban vehették át nyereményüket. Ezúton is gratulálunk a lenyűgöző alkotásokhoz és a különdíjakhoz! (Cikkünk folyamatosan frissül!)