Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Macintosh térhódítás a seregben

Szöveg: honvedelem.hu / SG.hu |  2008. január 3. 11:40

Az amerikai hadseregben egyre nagyobb bizalmat élveznek az Apple Unix-alapú rendszerei, főleg az adatközpontokban. Az eltérő rendszerek használatától nagyobb biztonságot remélnek.

A Forbes ezzel kapcsolatos cikke szerint a tisztek egy jelentős része növelné a Macintosh gépek arányát.
Az Apple fejlesztései meglehetősen csekélyek a hadseregben, ám a közeljövőben ez mindenképpen változni fog. A fejlesztésekkel, illetve beruházásokkal a hacker támadások egy részét szeretnék kiszűrni – írja az sg.hu.

A közelmúltban végrehajtott beruházások eredményeként egyes központokban az internetes támadások túlnyomó részét egyszerűen figyelmen kívül hagyhatják, mivel azok kizárólag a Microsoft termékeire jelentenek veszélyt.

Az elképzelés hasonít az internet megszületéséhez vezető alapgondolatra: 40 évvel ezelőtt a katonai szakértők olyan hálózatot akartak kialakítani, amelynek nincs központja, így egy nukleáris csapással sem tudják megbénítani azt.

Most a sokszínűség jelenthet megoldást a problémákra, a legtöbb internetes támadás ugyanis kizárólag egyetlen platform ellen hatékony. Több eltérő rendszer egyidejű alkalmazásával viszont – legalábbis ideiglenesen – fellélegezhetnek az illetékesek, mivel így jelentős mértékben csökken a nyomás és a sikeres behatolás esélye.