Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbantás egy pakisztáni kórháznál

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2010. április 16. 11:38

Öngyilkos merénylő támadásában legalább nyolc ember meghalt pénteken Pakisztán délnyugati részében, Kvettában – közölte a rendőrség. A robbanás egy kórház sürgősségi részlegének bejáratánál történt, a halottak között volt az egyik tévé operatőre.

Gyászoló síita muzulmánok gyűltek össze a kórház sürgősségi részlegén, ahova egy merényletben lelőtt bankárt szállítottak be. Az osztályon a rokonok és hozzátartozók között voltak újságírók is, akik a pénzügyi szakember elleni támadásról tudósítottak. Ekkor, a részleg bejáratánál, egy öngyilkos merénylő testére szerelt pokolgépet robbantott.

A később a tévében sugárzott felvételek tanúsága szerint egy robbanást követően lövések dördültek el, majd mentősök halottakat és sebesülteket szállítottak el.

Kvetta Beludzsisztán tartomány fővárosa, a terület az afgán határ közelében fekszik. Az afgán szélsőségesek, a tálibok egyik központja. Ettől függetlenül a régióban történt erőszakos cselekmények hátterében általában a beludzs szélsőséges csoportok, illetve a síita és szunnita muzulmán közösségek közötti feszültségek állnak.

Címkékrobbantás