Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbantás! Robbantás! Robbantás!

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. szeptember 8. 9:31

Robbantás foglalkozás-vezetői szakmai felkészítést rendezett az MH Altiszti Akadémia augusztus 31. és szeptember 4. között.

20200907_Robbantás foglalkozás-vezetői szakmai felkészítés (12)

A kiképzésen a szentendrei alakulat, valamint az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonái vettek részt. A felkészülők sorai között volt az MH Sportszázad állományába tartozó kilencszeres világbajnok kenus, Kövér Márton hadnagy is, aki az előző hétvégén aranyérmet szerzett az I. SUP Balaton Bajnokságon 200 méteren, 3000 méteren és a technikai versenyszámban is.

A felkészítés során a résztvevők elméleti és gyakorlati foglalkozásokon szereztek jártasságot a robbantás foglalkozások szervezésével, levezetésével kapcsolatban. Megtanulták a gyújtószerek és robbanóanyagok igénylésének, felhasználásának és elszámolásának rendjét, valamint a villamos- és tűzzel való gyújtás, illetve a talaj-, imitációs- és szerkezeti elem robbantás alapismereteit. A képzés során nagy hangsúlyt fektettek a biztonsági rendszabályok megismerésére, betartására és betartatására.

A képzés végi záróvizsgán elért eredményeik és a gyakorlati foglalkozások során kapott értékeléseik alapján kapják meg végzettségeiket.

GALÉRIA