Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazatértek Bamakóból a jótékonysági futam résztvevői

Szöveg: Tóth Tibor szakaszvezető |  2014. március 20. 15:03

Csukás Tamás és csapata hazaérkezett a Budapest−Bamako-rali élményekkel teli útjáról. Január 24-én Avia lakóbusszal indult útnak az öttagú csapat Mali fővárosába, hogy elvigye a székesfehérvári önkormányzat, a Székesfehérvári Járási Hivatal és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) székesfehérvári 3. Katonai Igazgatási Központ által összegyűjtött adományokat a rászorulóknak.

A csapat tagjai erős havazásban jutottak el Olaszországba, onnan pedig 60 órás kompúttal − tengeri viharba keveredve − érték el Marokkó partjait. Az Atlasz-hegység alacsonyabb részén át, az emelkedőkön mindössze 10 kilométer/órás sebességgel tudtak csak haladni, így közeledtek Nyugat-Szahara felé.

A 37 éves, zöldségszállítóból átalakított Avia műszakilag remekül bírta a mauritániai, szenegáli utakat, ahol, 50-60 kilométer/órás átlagsebességüknek hála, utolérték a mezőnyt, és Gambián át, egészen Bamakóig képesek voltak együtt haladni versenytársaikkal.

1595968859

Csukás Tamás visszaadta az alakulat logójával ellátott zászlót Tóth Csaba alezredesnek

Visszaérkezésüket követően − március 10-én, a Székesfehérvári Járási Hivatal épületében megtartott élménybeszámoló után − Csukás Tamás ígéretéhez híven visszaadta az indulásukkor átadott, az alakulat logójával ellátott zászlót Tóth Csaba alezredesnek, a 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnokának. A zászló mellé egy tabló is került, amelyen az adományosztás pillanatai láthatóak.

Tóth Csaba alezredes elmondta, hogy a csapat nem mindennapi útja, valamint az adománygyűjtésben részt vevők hozzáállása a verseny jótékonysági ügyéhez példaértékű volt.
Az Avia lakóbuszt az afrikai utak tovább koptatják majd, hiszen a csapat célba érése után egy helyi vállalkozónak értékesítette, amelynek bevételét a Dakarból való hazarepülés költségeire fordították.

1595968859

A Bamakót megjárt, az MH HKNYP logójával ellátott zászló