Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepélyes katonai eskü Szentesen

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2021. március 14. 7:52

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez február elsején bevonult szerződéses katonák tettek ünnepélyes katonai esküt a szentesi Damjanich laktanyában március 12-én, pénteken.

Szentes_eskü (8)

„Egy új munkahely, hivatás választása mindig mérföldkő az ember életében. Különösen igaz ez, ha a haza védelmére esküszik valaki. Önök esküjükben életüket kínálták a haza védelmében… Ennél többet sem kínálni, sem elvárni nem lehet” – kezdte ünnepi beszédét dr. Kállai Ernő alezredes, a hídépítő zászlóalj parancsnoka. Kiemelte, hogy az elmúlt hat hétben a katonai szolgálat ellátásához szükséges legalapvetőbb ismereteket sajátították el az újoncok és az elkövetkező hónapok továbbra is a tanulásról, a felkészülésről fognak szólni. „Mire befejezik ezeket a képzéseket, szinte észrevétlenül fognak a katonai tudás igazi birtokosaivá válni” - tette hozzá az alezredes.

A rendezvényen a műszaki ezred parancsnoka nevében Seres József alezredes, parancsnokhelyettes elismeréseket adott át.

Szentes_eskü (12)

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka emléklapot adományozott az alapkiképzés érdekében végzett szakmai munkájuk elismeréseként Kullai Patrik őrmesternek és Szuromi Péter Pál szakaszvezetőnek, továbbá az alapkiképzésen nyújtott kiemelkedő teljesítményük elismeréseként Máté Ádám, Péter Tamás Attila és Kun Balázs közkatonáknak.

Kapcsolódó cikkek