Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH Ludovika Zászlóalj

Military Power Challenge_1

Military Power Challenge

2022. június 4. 8:52

Az idei évben sem maradt el a nagy sikernek örvendő, katonai alapokra épülő, crossfit jellegű sportverseny, a Military Power Challenge.

20220331-MHLZ-01

Lezárultak a személyi beszélgetések az MH Ludovika Zászlóaljnál

2022. április 3. 11:42

Lezárultak a személyi beszélgetések: eldőlt, hol kezdik meg katonai pályafutásukat az MH Ludovika Zászlóalj végzős honvéd tisztjelöltjei.

Horváth Kornel szds (1)

Hit és hivatás

2022. február 20. 9:29

A hadsereg nem egy szakma, hanem egy hivatás, és akinek hivatása van, az egy életre elköteleződik. A tábori lelkészek hivatása azonban két erős kötődést is magában hordoz, hiszen elköteleződnek egyrészt Isten felé, másrészt a haza iránt. Horváth Kornél századossal, az MH Ludovika Zászlóalj katolikus tábori lelkészével beszélgettünk.

Ludovika_futás (3)

Újra együtt futott a zászlóalj

2021. december 2. 8:16

Az MH Ludovika Zászlóalj közös futásának tempóját ezúttal Sári Szabolcs ezredes, zászlóaljparancsnok és Leib Péter alezredes, zászlóaljparancsnok-helyettes diktálta. (Képgaléria!)

Ludovika_Zászlóalj (nyitó)

Elöljárói látogatás a Ludovika Zászlóaljnál

2021. augusztus 18. 9:46

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka tett látogatást az MH Ludovika Zászlóaljnál augusztus 17-én, kedden.

Grajzel Sáron_nyitó

„Sikerült átlépnem a határaimat”

2021. március 8. 9:11

Grajzel Sáron harmadéves honvéd tisztjelölt jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (NKE HHK), katonai vezető szakon, azon belül légvédelmi rakéta tüzér specializáción tanul az MH Ludovika Zászlóalj Alfa századának kötelékében.

MH Ludovika Zászlóalj_éles_lövészet (2)

Éleslövészeten a ludovikások

2020. október 17. 9:24

Éleslövészeten vettek részt az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei az izbégi lőtéren. A tisztjelöltek az idei kiképzési terv szerint már az új CZ-805 Bren 2 gépkarabéllyal és a CZ P09 pisztollyal hajthatták végre a lövészetet. (Képgaléria!)

Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus_katonai_eskü (6)

„Aki a katonaságot választja, élethivatást választ!”

2020. szeptember 28. 9:59

A Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson szeptember 25-én reggel 145 elsőéves honvéd tisztjelölt tett esküt választott hivatására, a haza szolgálatára. Az eskü szövegét Sipos Örs Lehel honvéd tisztjelölt mondta elő. A rendezvényen részt vett Schmittné Makray Katalin, zászlóanya, Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka, valamint dr. Pohl Árpád dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja.

20200808_felkészülés_tisztavatásra_3

A tisztavatásra készülnek

2020. augusztus 10. 6:10

Kitartás, precizitás, egységesség jellemzi a tisztavatásra készülő katonákat. Az elmúlt egy hétben a díszmenetre és az eskü begyakorlására, a honvéd tisztjelöltek pedig a kardrántásra is helyezték a hangsúlyt. A felkészítést az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység katonái segítik.

1596054361

Ludovikásoktól volt hangos a gyakorlótér

2018. október 8. 10:49

Az MH Ludovika Zászlóalj felsőbb éves honvéd tisztjelöltjei általános katonai kiképzés foglalkozásokon vettek részt szeptember 30. és október 5. között az MH Bakony Harckiképző Központ Táborfalva és Tatárszentgyörgy közötti gyakorló- és lőtéren annak érdekében, hogy fejlesszék általános harcászati képességeiket, tudásukat.