Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar

20221108_hhk_szolnok_bolgar_hallgatok_02

Bolgár vendéghallgatók kutatták a repülést Szolnokon

2022. november 11. 13:40

Szakmai kurzusra érkeztek a Bolgár Légierő Akadémia hallgatói a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának szolnoki campusára.

NKE_HHK_komplex_harcászati_fogl (14)

Komplex harcászati foglalkozáson a honvéd tisztjelöltek

2022. október 24. 7:27

Négynapos kihelyezett komplex harcászati foglalkozáson vettek részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másod-, harmad- és negyedéves honvéd tisztjelöltjei. A százhatvan fős hallgatói állomány nagyobb része támadó, a többiek pedig védő feladatot kaptak.

NKE_elsőévesek_alapkiképzés (2)

Alapkiképzésen a tisztjelöltek

2022. szeptember 4. 15:32

Megkezdték alapkiképzésüket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára felvett első éves honvéd tisztjelöltek. Az elmúlt napokban alaki foglalkozásokon ismerkedtek a katonai élettel, valamint a lőelmélet és az egészségügyi ismeretek alapjait sajátították el. (Képgaléria!)

NKE nyílt nap_HHK_3

Online nyílt nap a HHK-n

2021. december 2. 11:52

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara (HHK) online nyílt napot tart december 3-án, pénteken.

1_hhk_kreativ_oktatas_2021-2

Formabontó foglalkozás az NKE HHK-n

2021. november 6. 18:13

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Műveleti Támogató Tanszékének műszaki oktatói - a Ludovika-történeti Kutatóműhellyel együttműködve - formabontó foglalkozást szerveztek a műszaki és felderítő honvéd tisztjelölteknek.

Száznapos Ünnepség elismerésben részesültek

Száznapos Ünnepség

2021. július 10. 9:32

A hagyományosan a tisztavatást száz nappal megelőzően tartandó Száznapos Ünnepség célja a bajtársi összetartozás szellemének erősítése, valamint a „Ludovikás” hagyományok és szokások ápolása. A járványügyi veszélyhelyzet okozta korlátozások miatt 2020 után 2021-ben sem rendezhették meg a nagy népszerűségnek örvendő Ludovika Fesztivált, azonban az ünnepséghez kapcsolódó elismerések átadása nem maradhatott el.

OTDK

Véget ért a 35. OTDK Had- és Rendészettudományi Szekciója

2021. április 25. 11:14

Járványhelyzet, hibrid hadviselés, drónok, infokommunikáció, mesterséges intelligencia, videójátékok, nukleáris biztonság – ilyen és ehhez hasonló témájú pályaművekkel is nyertek első helyezéseket és különdíjakat a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Had- és Rendészettudományi Szekciójának résztvevői.

OTDK

Újra Országos Tudományos Diákköri Konferencia az NKE-n

2021. április 13. 19:38

Idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara (NKE HHK) ad otthont a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Had- és Rendészettudományi Szekciójának. Az április 19. és 23. között, online formában zajló eseményen 19 tagozatban mutatkozhatnak be a tudományos pályára vágyó egyenruhás és civil hallgatók. A szekcióba 7 felsőoktatási intézmény 14 karának hallgatói összesen 182 pályamunkát nyújtottak be.