Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségét

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy |  2018. július 17. 7:17

Raj ellenőrző-felmérő foglalkozásokat tartott július közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóaljának bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport.

1599190508
A raj-összekovácsolás időszakának végén a Zászlóalj Harccsoportba beosztott lövészszázadok komplex kiképzési foglalkozásokon vettek részt Dóc, illetve Sándorfalva térségében. A kitelepülés során az alegységek harcászati és lövészeti felkészültségét is ellenőrizték.

1599190508

A rajokat ellenőrző foglalkozásokkal egy időben a zászlóalj aknavetőszakasza, illetve a századok támogató szakaszai tűzvezető felmérő foglalkozáson vettek részt. A lövészrajok a kiadott harcparancsok alapján készültek fel a harcászati feladatokra, amelyek során az alegységek a kis és nagy erejű ellenséggel történő találkozást és az akadály elhárítását is gyakorolták. Az éleslövészetek egy elképzelt harcászati mozzanatba voltak beépítve, ahol a rajparancsnokoknak önállóan kellett irányítaniuk a beosztottjaikat. A lőgyakorlat első részében a mesterlövész figyelők – az ellenséges erők megjelenésekor – riasztották a készenlétben levő rajt, akik a helyszínre érkezés után megkezdték az ellenség támadásának megállítását.

A Zászlóalj Harccsoport felkészülése a szakaszok összekovácsolásával folytatódik majd.

1599190508

Fotó: a szerző felvételei