Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

HadERŐ: fókuszban a felderítők

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: archív felvételek |  2024. július 22. 12:17

Pilóta nélküli légifelderítő rendszerek, a hadihajós katonák szerepe a modern honvédségben, az MH Egészségügyi Központ orvosainak helytállása a nemzetközi NATO gyakorlaton, minden jelentős korszakot magába foglaló katonai kiállítás. Ismét érdekes témákkal jelentkezik az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” magazinműsor július 23-án, kedden.

LEX_felderítő_drón_archív_1

A felderítők hajdúhadházi gyakorlatán a Skylark-1 LEX és Skylark-3 pilóta nélküli légifelderítő rendszerek irányítását sajátították el. A műsorból megtudhatjuk, hogy mi a különbség a két típus között, illetve kiderül, hogy az új eszközök bevetésével miben változik a felderítő katonák képessége.

A folyami hadihajózás napja alkalmával az MH Hadikikötőbe látogat a HadERŐ stábja. A 176 éves múltra visszatekintő folyami hadihajózók feladata mára igencsak átalakult, de korántsem lett kisebb jelentőségű. A keddi adásban bemutatják, hogyan is segítik a tűzszerészek mindennapi munkáját.

20240508_VW-eü.gyak_PAKO_-12

A Vigorous Warrior 2024 katona-egyészségügyi gyakorlat egy évtizedes múltra visszatekintő NATO gyakorlat, amely harminchárom nemzet egészségügyi dolgozóit mozgósítja. A nemzetközi gyakorlat során arra törekedtek, hogy minél hamarabb derüljön ki: melyek azok a területek, ahol tökéletesíteni kell a közös munkát.

A HadERŐ stábja a székesfehérvári Szent István Király Múzeumba is látogatott, ahol nemrégiben nyílt meg a Hadimustra kiállítás. A kiállításon fegyvereken, felszereléseken, mindennapi használati tárgyakon és emléktárgyakon keresztül ismerhetik meg a történelmi korok magyar katonáit, illetve a mai Magyar Honvédség katonáját.

Ne feledjék! Minden kedd délelőtt, 11:33-kor „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en!