Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

drón

2022.10.28. Felderítő Ezred LEX típusképzés_002

Tizenketten szereztek képesítést a LEX felderítő drón kezelésére

2022. november 5. 9:59

Az utolsó két katona is sikeres vizsgát tett azok közül, akik idén kezdték meg a Skylark LEX pilóta nélküli felderítő rendszer típusképzését. Összesen tizenketten feleltek meg az összes próbatétel során, s zárták eredményesen a szóbeli, írásbeli, szimulátoros és gyakorlati vizsgát egyaránt.

Droneday2

Az NKE is részt vett a II. RepTár Drone Day-en

2022. szeptember 4. 11:18

Idén augusztusban második alkalommal rendezte meg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum a Drone Day interaktív napot és kiállítást, amelyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) is részt vett. Az eseményen fejlesztő cégek, civil­ és állami üzemeltetők, valamint az oktatásban, képzésben érintett szervezetek is megjelentek.

Drone day

Drónok és repülés

2022. július 31. 16:47

A RepTár Szolnoki Repülő Múzeum és a Drone Hungary augusztus 6-án rendezi meg a II. RepTár Drone Day elnevezésű programját. A látogatók mindent megtudhatnak a drónokról, repülésről és az ezzel kapcsolatos innovációkról. Az érdeklődőknek a nap folyamán lehetőségük lesz kipróbálni a drónszimulátort és a drónvezetést is. A kiállítók között ott lesz többek között az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár is.