Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irány az új honvéd-kemping!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2015. július 13. 10:16

Két hete nyitotta meg kapuit a lakókocsikkal, sátrakkal érkező vendégek előtt az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ (MH BRK) működtette, egycsillagos Honvéd Kemping. A saját stranddal, vizesblokkal, kültéri tűzrakó hellyel, közös konyhával felszerelt, állandó rendész-szolgálattal, illetve délelőtt és délután büfével üzemelő, újjáépített kemping kedvező benyomást tett az első lakókra.

A másfél hektáron, közvetlenül a Balaton partján elterülő Honvéd Kemping tavaly került az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ gondozásába. Honvédelmi miniszteri feladatszabás szerint az MH BRK-nak rendbe kellett hoznia az értékes területet, és be kellett kapcsolnia a központ szolgáltatásainak vérkeringésébe, tovább bővítve ezzel a honvédségi igényjogosultak, – illetve persze külsős érdeklődők – pihenési, kikapcsolódási lehetőségeit.

1595997316

Kisbenedek Sándor ezredes, az MH BRK parancsnoka szerint a megnyitás óta eltelt rövid idő ellenére az első tapasztalatok biztatóak.
Mint mondta, a tizenöt darab 80 négyzetméteres, a tíz darab 64 négyzetméteres és a tizenhárom darab 48 négyzetméteres, áramvételi lehetőséggel ellátott területegységgel rendelkező kemping iránt élénk az érdeklődés, és a visszajelzések szerint a vendégek kellemes napokat töltöttek a régi-új honvédségi pihenőhelyen.

„Őszintén szólva honvédségi kemping üzemeltetésében még nincs nagy tapasztalatunk. Az első időszak alapján viszont már azt leszűrhetjük, hogy sok átutazó – főleg kerékpárosok – a Honvéd Kemping feliratú táblát meglátva spontán érdeklődnek, és szeretnék nálunk tölteni az éjszakát. Igényjogosult vendégeink pedig egyre inkább felfedezik, vagy újra felfedezik maguknak a kempinget. Az intézmény különben már tavaly élesben vizsgázott: mi adtunk otthont az országos szörfbajnokságnak, melynek keretében százötven fő tíz napon keresztül használta a kempinget. Ez a szám különben nagyjából az intézmény maximális befogadóképessége" – fogalmazott Kisbenedek Sándor ezredes.

1595997316

Persze tavaly még nem sokan gondolták volna, hogy idén nyáron ilyen létesítménybe léphet be az ember. Az MH BRK által átvett kemping területét, közműrendszerét és épületeit ugyanis az eredeti tervekkel szemben nem felújítani kellett, hanem gyakorlatilag szinte teljesen újjáépíteni. Elég végignézni a 2014 áprilisában készült bejárás során készült fotókat – lásd képgalériánk második részét –, és máris láthatjuk, honnan is indult el az újratervezés és építés folyamata honnan is indult el. Ugyanakkor a parancsnok szerint noha „csak" az egy csillagos szolgáltatásokkal rendelkező kemping kialakítására kaptak utasítást, költséghatékonysági megfontolások alapján úgy formálták meg a területet, hogy a jövőben az esetleges két csillagos besorolású szolgáltatások felé irányuló bővítésnek is lefektessék már most az alapjait.

1595997316

„Szabálytalanul bekötött vezetékek, nem működő csatornarendszer, a közvilágítás hiánya, lepusztult épületek, gondozatlan terület, tönkrement növények: ezt örököltük meg tavaly. Szerencsére idén késő tavaszra olyan személyi és tárgyi feltételeket tudtunk kialakítani, amelyek egyrészt megfelelnek a törvényi előírásoknak, másrészt kielégítik a kempingezők igényeit" – mondta a parancsnok.
Hozzátette: az infrastruktúra adott ahhoz is, hogy akár 150 főnél nagyobb, átmeneti gyerektáborokat is ki tudjanak szolgálni.

1595997316

A Honvéd Kemping (pontos címe: 8174 Balatonkenese, Kikötő u. 138.) idén egészen szeptember 30-ig várja a vendégeit. Érdeklődni a +36 30 828 0634-as telefonszámon, vagy emailben a csetenyi.judit@mil.hu vagy a kenese.recepcio@mil.hu címeken lehet.

(A Honvéd Kemping szolgáltatásairól és árairól további információkat cikkünkhöz csatolt anyagban találnak!)

Fotó: MH BRK és a szerző