Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kulturális szakmai fórum a Stefánia Palotában

Szöveg: Faragó Fanny |  2016. november 15. 11:36

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatósága a katonai szervezetek 2017. évi programjainak segítése céljából kulturális szakmai fórumot tartott november 14-én, hétfőn a Stefánia Palota gróf Eszterházy Mihály termében.

1596023155

A programon elsőként Aulechla József ezredes, a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Rekreációs és Kulturális Igazgatóság igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Előadásában ismertette az MH BHD RKI 2016. évi feladatait és terveit. Bemutatta az igazgatóság objektumait, valamint a kulturális alosztály tevékenységét. Büszkén tett említést a képzőművészeti alkotótáboroktól, a Célra tarts!  elnevezésű, középiskolás diákok számára hirdetett honvédelmi vetélkedősorozatról, valamint az Euroatlanti Nyári Egyetemről. A Honvéd Kulturális Központban tartott állami és katonai ünnepek rendezvényeire is kitért, majd a rekreációs alosztály tevékenységéről beszélt. Prezentálta a mátraházi, bujáki, mályi és bánki Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központokat majd a nemzetközi üdültetéssel kapcsolatos koordinációs munka folyamatát. Előadása végén beszámolt a 2016-ban elért eredményekről és a jövőbeli tervekről.

1596023155

A nap hátralevő részében további izgalmas előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. Farkas Kinga főelőadó a honvédségi könyvtárak szakmai felügyeletének tervezett változásairól tartott tájékoztatást, majd dr. Bolvári-Takács Gábor, a Honvéd Együttes ügyvezető igazgatója ismertette az együttes jövő évi terveit és feladatát. A 2017. évi műsorszolgáltatásról Kis Ákos alosztályvezető-helyettes beszélt.

A délutáni szekcióban a Magyar Honvédség Központi Zenekaráról Csizmadia Zsolt ezredes, az MH főkarmestere nyilatkozott, majd A szépség mindenütt jelen van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg című kiállítás ajánlója következett Szikszai Sándor akvarellfestő művész előadásában. A program zárásaként Aranykovács Andrea, a HKK központvezetője beszélt a Honvéd Kulturális Központ − Stefánia Palota jövőbeli programjairól.

1596023156

Fotó: Horniák Dóra