Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

21. születésnapját ünnepelte az orosz Sztrizsi bemutató csapat

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. május 17. 18:21

Május 11-én ünnepelte 21. születésnapját a „Sztrizsi” (Sarlósfecskék) bemutató kötelék. A dinamikus bemutatókkal tarkított évfordulón a MiG–29-esekkel repülő „Sztrizsi” mellett a Szu–27-esekkel repülő „Russkije Vityazi” (Orosz Lovagok) is új programmal kedveskedett a nézőseregnek, akik többek között az egyik legnehezebb alakzatot, a „Kubinkai Gyémántot” (5 Szu–27 és 4 MiG–29) is megcsodálhatták.

A kubinkai légibázison most bemutatott programot elsőként a Kazahsztán fővárosában, Asztanában megrendezett kiállításon mutatták volna be, végül a csapat azonban nem jutott el a rendezvényre, így az új programot augusztusban, Zsukovszkijban, az orosz légierő 100. születésnapját ünneplő nagyszabású repülőnapon fogják bemutatni. A kötelék változtatott a manővereket összekötő elemeken is, elmondásuk szerint dinamikusabb lett a programjuk.

Az elmúlt évtizedekben a „Sztrizsi" látogatást tett többek között Finnországban, Franciaországban, Németországban, Svédországban, Belgiumban, Olaszországban és Malajziában is.

</p>