Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A herceg már Afganisztánban van?

Szöveg: honvedelem.hu/blikk.hu |  2008. február 28. 8:43

Elképzelhető, hogy Harry herceg (23) már rég Afganisztánban teljesít katonai szolgálatot, nyilatkozta egy, a brit udvarba bejáratos informátor a Frau im Spiegel című magazinnak. A brit trónörökös fia ugyanis hetek óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt, még a szokásos botrányos partik is elmaradtak.

A bennfentes szerint azért, mert Harryt mégiscsak elküldték arra a veszélyes bevetésre, amelyet tavaly év elején már egyszer terveztek, de biztonsági okokra hivatkozva mégsem valósítottak meg.

A terroristák ugyanis valóságos embervadászatot hirdettek meg arra az esetre, ha a herceget Afganisztánban harcolna. Ezzel viszont nem csak Harry, hanem a vele együtt szolgáló katonák biztonsági kockázata is erősen megnőtt. Ez lehet az oka annak is, hogy ha Harry valóban elutazik a távoli országba, akkor azt csak utólag jelentenék be – az sem kizárt, hogy csak akkor ha visszatér.  

– A herceg akkor nagyon csalódott volt, hiszen neki nagy vágya volt, hogy éles bevetésen is részt vegyen. Most lehet, hogy végre sikerült – tette hozzá az informátor. Az udvar és a katonaság egyelőre hallgat, az ügyben hírzárlatot rendeltek el.

CímkékAfganisztán