Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A mesterséges intelligencia hatásait vizsgálták

Szöveg: dr. Resperger István ezredes |  2022. november 19. 16:50

A Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozathoz kapcsolódva a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Tudományos Tanácsa workshopot tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Termében.

A munkakonferencián a 2021-ben elindított „A mesterséges intelligencia elterjedése hatásainak átfogó vizsgálata” kutatási projekt részeredményeiről előadás formájában számoltak be a kutatók. A rendezvényre meghívottak között voltak olyan szakemberek is, akik a kutatásban közvetlenül nem vettek részt, de kérdéseikkel és felvetéseikkel hozzájárultak a tapasztalatok könnyebb feldolgozásához és megértéséhez.

mesterséges_inteligencia

A mesterséges intelligencia (MI) és egyéb technológiák napjainkban alapjaiban változtatják meg a jelenleg fennálló tudományos, gazdasági és társadalmi rendszerek működését. Ezen változások átfogó hatásai jelenleg nem ismertek. A jelzett technológiák elterjedése az élet minden területére kiterjedő paradigmaváltást okoz, ami alapvetően változtatja meg az egyes emberek, országok és szövetségek körülményeit és helyzetét. Kiemelten fontos annak meghatározása, hogy milyen várható átfogó hatásai lesznek a társadalom, a politika, a tudomány a gazdaság és a biztonság területén az MI és egyéb technológiák elterjedésének egymásra hatása figyelembe vételével.

A fotó forrása: bing.com