Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alaki szemlére készülnek

Szöveg: honvedelem.hu / MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: Király Róbert Sándor hadnagy |  2022. szeptember 12. 8:02

Alaki szemlére történő felkészüléssel teltek és telnek az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred napjai, egészen szeptember 13-áig, amikor az állomány elméleti és gyakorlati felkészültségének szintjéről ad majd számot a Magyar Honvédség Parancsnokságának kijelölt ellenőrei előtt.

alaki_szemle_szentes_átvett (1)

Az alaki szemlék célja, hogy az elöljáró felmérje a kötelékek alaki fegyelmét, a fogások és mozdulatok elsajátítottságának mértékét, a honvédek ápoltságát, öltözetét, az egyéni fegyverzetük karbantartottságát, a szolgálati elöljáró, illetve a parancsnoki állomány esetében pedig az alárendeltek ismeretét.

A mindennapos alaki felkészülések során az alakulótér fegyelmét tükröző csendet csakis a vezényszavak hangja töri meg, mialatt a katonák nap mint nap számot adnak a már megszerzett tudásukról. A szemlén elsőként a parancsnoki beosztást ellátó katonákat ellenőrzik, melyet a beosztott állomány felmérése követ.

alaki_szemle_szentes_átvett (26)

Az okmányok és az elméleti felkészültség ellenőrzésének befejeztével, az ezred először raj, szakasz, majd századszinten hajtja végre a meghatározott alaki fogásokat, amely során felmérik a mozdulatok és fogások szabályos, határozott végrehajtását, valamint a parancsnoki állomány vezetői felkészültségét. A szemle utolsó részeként az alegységek menet közbeni nótázással és díszmenettel bizonyítják egységes alaki felkészültségüket és összekovácsoltságukat.

Címkékműszaki