Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alig egy hónap a kezdésig!

Június végén indulnak a honvédelmi táborok

Szöveg: Bencsik Mónika főhadnagy | Fotó: archív |  2022. május 31. 7:18

Közel 2000 férőhelyből több mint 1800 már betelt, de még nem késő jelentkezni: a nagy érdeklődésre való tekintettel két újabb tábori lehetőséget nyitottak meg a szervezők két korosztály számára. Harcos tematikájú táborok indulnak Hajdúhadházon július 4-8. között a 12-15 éveseknek, és július 11-15. között a 15-18 éveseknek.

honvédelmi tábor (3)

Akik szeretnék kipróbálni, élvezik-e a reggeli tornát, hogyan tudnak csapatban működni, mennyi újdonságot és érdekességet sajátíthatnak el egy hét alatt, ne habozzanak, keressék fel a www.honvedelmitabor.hu oldalt.

Önvédelmi, hagyományőrző, honvédelmi sportos, angol nyelvű harcos, erdei – a 12-15, illetve a 15-18 éves fiúknak és lányoknak meghirdetett táborok programja tematika szerint változik, a katonás napirend azonban kötelező eleme minden turnusnak.

honvédelmi tábor (4)

„A honvédelmi nevelés egyik legélvezetesebb és leglátványosabb eleme a nyári táborozás, ahonnan mindig élményekkel, új ismeretekkel telve térnek haza a gyerekek. Egyetlen panaszt hallottunk eddig: miért csak két hétre lehet jelentkezni egy nyáron? – mondta el Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese.

A mai tizenévesek egy nehezen megfogható generáció: életük nagy részét az okoseszközök előtt töltik, az egykori katonatörténetek, a sorkatonaság idejéből származó „legendák” számukra már olyan távoliak, hogy szinte mesének tűnnek. A táborok egyik célja az, hogy a gyerekek megismerkedjenek a Magyar Honvédséggel, akár továbbtanulási lehetőségekről, akár későbbi életpályáról legyen szó. A turnusokban minden helyszínen egyenruhásokkal találkoznak a gyerekek: hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák egyaránt foglalkoznak a táborozókkal, minden váltásban szolgál pedagógus és/vagy sportedző végzettségű katona is.

honvédelmi tábor (1)

„Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, ami nagy öröm minden kolléga számára. Amikor azt írják a szülők, hogy a gyermek fegyelmezettebbé vált, rendet rakott maga után, szó nélkül beágyazott, kevésbé volt finnyás az étkezések során, tisztelettudóbban viselkedett a társaival és a felnőttekkel is, az az igazi visszaigazolás, hogy mennyire fontos helye és szerepe van ezeknek a táboroknak” – tette hozzá Kis Gyula alezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő Főnökségének főnöke.

Regisztrálni a táborok kezdetéig lehet, de nem érdemes sokáig húzni a jelentkezést, mert gyorsan fogynak a helyek. Ha szeretné, hogy gyermekének igazi kalandban legyen része, a www.honvedelmitabor.hu oldalon minden tudnivalót megtalál.

honvédelmi tábor (2)