Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

ALP-program: a tartomány többi településére is szeretnék kiterjeszteni

Szöveg: Bártfai László őrnagy |  2011. november 14. 9:29

Sajtótájékoztatót tartottak október végén Afganisztánban, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) 11. váltásának táborában, a Camp Pannoniában.

A rendezvényen Munshi Abdul Majeed, Baghlan tartomány kormányzója, Asadulah Sherzad tartományi rendőrfőnök, a tartományban diszlokáló Afgán Nemzeti Haderő 3. zászlóaljának parancsnoka, Janulah Allah Safi alezredes, illetve dr. Ruszin Romulusz ezredes, a PRT parancsnoka közösen tájékoztatták a tartományban élőket és a sajtó képviselőit az Afgán Helyi Rendőrség (ALP) programjának fontosságáról. Mint a jelenlévők kifejtették, e program végrehajtása kulcsfontosságú Baghlan tartomány tartós stabilitásának megteremtésében.

1595927414
A tájékoztatón elhangzott: az ALP helyi lakosokból toborzott rendőri szerv, amelynek feladata egy adott település biztonságának szavatolása. A tartomány rendőrfőnöke kiemelte, hogy az ALP a leghatékonyabb szervezet a lokális ellenállói tevékenység elleni harcban. Hozzátette: a program a jövőben tovább bővül majd, Baghlan tartomány többi településére is szeretnék kiterjeszteni.

Az újságírók által feltett kérdésekre válaszolva a PRT parancsnoka elmondta, hogy az ISAF az ország fejlesztése mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektet az afgán biztonsági erők támogatására.

Dr. Ruszin Romulusz ezredes hangsúlyozta: a nemzetközi koalíciós erők a jövőben is megtesznek mindent annak érdekében, hogy tovább növeljék az afgán biztonsági erők hatékonyságát.

A rendezvény végén a magyar parancsnok gratulált Safi alezredesnek, az Afgán Nemzeti Haderő 3. zászlóalj parancsnokának a tartomány északi részén lezárult műveletek kiváló vezetéséhez, illetve az elért sikerekhez.