Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Áthajózott a Boszporuszon egy orosz rakétás cirkáló

Szöveg: Háború Művészete |  2008. január 14. 18:33

Az Orosz Haditengerészet sajtószolgálatának parancsnoka kijelentette, hogy az orosz fekete-tengeri flotta zászlóshajója, a Moszkva nevű rakétahordozó cirkáló áthajózott a Boszporusz szoroson, és a Márvány-tengeren folytatja útját.

„Mint az várható, vasárnap a Márvány-tengeren hajózik a nagy harcértékű egység, hétfő reggel pedig már a Földközi-tengeren folytatja feladatát" – mondta Digalo. A Földközi-tengeren a Moszkva csatlakozik az Északi Flotta már ott tartózkodó csapásmérő kötelékéhez, amelynek tagja az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó is.

A repülőgép-hordozó mellett az Orosz Haditengerészet csapásmérő kötelékében megtalálhatóak a „Levcsenko Admirális" és a „Csabanenko Admirális" tengeralattjáró-elhárító hajók, valamint a „Szergej Oszipov", a „Nyikolaj Csiker" és az „Ivan Bubnov" ellátóhajók. A hajóraj december 5-én futott ki a feladat-végrehajtásra.

A tervek szerint a Moszkva rakétahordozó kiképzési feladatot hajt végre a „Kuznyecov Admirális" vezette hajórajjal a Földközi-tengeren, és felkeresnek néhány nemzetközi kikötőt.