Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Attasék Szolnokon

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 7. 15:45

Szolnokra, az MH Béketámogató Kiképző Központba (MH BTKK) látogattak a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék október 6-án, szerdán.

20211007-attase (1)

A Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi Együttműködési Főosztálya szervezésében megvalósult programon részt vevő attaséknak, Asztalos Lajos őrnagy, az MH BTKK Nemzeti Kiképzési Részleg vezetője, egyben a 39. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (International Military Observer Course – IMOC) igazgatója adott tájékoztatást a központ működéséről, legfontosabb feladatairól, és az éppen zajló tanfolyamról. Az attasék ezt követően tárlatvezetéssel együtt megtekintették „A magyar katona 150 éve” című hadtörténelmi előadást”, és részletes képet kaptak a tanfolyam különböző munkaállomásainak feladatairól. A látogatás részeként az attasék metekintették a tanfolyam zárógyakorlata egy mozzanatát , melynek során a békefenntartók elképzelt menekülttáborban kialakult komplex helyzetet kezeltek.

A látogatás alkalmából Kiss Róbert ezredes, az MH BTKK parancsnoka emléktárgyat adott át az attasétestület titkárának, Tomasz Trzcinski ezredes, lengyel katonai attasénak.

Címkékattasé