Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az év utolsó napjain is fertőtlenítettek a katonák

Szöveg: A Magyar Honvédség alakulatai | Fotó: az alakulatok felvételei |  2020. december 31. 7:32

A Magyar Honvédség katonái az újév küszöbén is folytatták a közintézmények fertőtlenítését. Három katonai szervezet, három településen végzett mentesítő tevékenységét december 30-án, szerdán.

A két ünnep között a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény palánki idősek otthonát fertőtlenítették az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái. Az épület mérete miatt a tatai dandár 57. Híradó és Vezetéstámogató Századának állományába tartozó három raj december 29-én és 30-án hajtotta végre a kért fertőtlenítést; a tőlük megszokott precizitással tették biztonságossá a több mint hétezer négyzetméteres intézményt.

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a székesfehérvári Napsugár Óvodában, valamint a Nagyatádi Kórház egyik osztályán fertőtlenítettek december 30-án, szerdán. Az egészségügyi intézményben a nyolc katonából álló Biológiai Mentesítő Csoport mentesített, Mol-Hygi Flow Rapiddal fertőtlenítették a kórtermeket, a várót, a folyosót, valamint a vizesblokkokat. A székesfehérvári óvodában pedig egy 4 fős raj fertőtlenített: ózongenerátorokat használtak az irodákban és a csoportszobákban, illetve úgynevezett hidegköd-képző eszközzel mentesítették a tálaló helyiséget, a vizesblokkokat, és a folyosókat.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér fertőtlenítő rajai december 30-án a Celldömölki Városi Óvoda Vörösmarty utcai Tagóvodáját mentesítették, mintegy ezer négyzetméternyi területen fertőtlenítettek. A művelet során 40 liter MOL Hygi Flow Rapid alkoholos felülettisztító folyadékot permeteztek szét - többek között a csoportszobákban, az öltözőkben, a mosdókban, a szülői fogadóban, az irodákban, a raktárakban, a tornateremben és a konyharészen.

A Magyar Honvédség speciális képességeivel a járvány kitörése óta, illetve az év végéhez közeledve is azon dolgozik, hogy állampolgárok biztonságát és egészségét óvja.