Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az izraeli hadsereg több légicsapást hajtott végre Damaszkusz környékén

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2022. február 10. 9:47

Legalább egy katona meghalt és többen megsebesültek az izraeli hadsereg február 9-én, szerdára virradóan Damaszkusz környékén végrehajtott légicsapásaiban – közölte a szíriai állami televízió.

A SANA szíriai állami hírügynökség értesülése szerint Izrael föld-föld rakétákat vetett be, amelyek közül az arab ország légvédelme többet megsemmisített. A rakétákat az Izrael által 1967-ben annektált, korábban Szíriához tartozó Golán-fennsíkról indították. A támadás során kisebb anyagi kár is keletkezett – tette hozzá a hírügynökség.

Izrael az elmúlt években már több száz hasonló légicsapást hajtott végre a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik hadállásai ellen Szíriában. Jóllehet az izraeli hadsereg részéről rendszerint nem kommentálják az ezekről szóló híradásokat, szerdai közleményében az ország fegyveres testülete elismerte a műveletet, hozzátéve, hogy az válasz volt egy nem sokkal korábban szíriai területről Izrael északi része felé indított rakétakilövésre. A Twitteren közzétett tájékoztatás szerint a rakéta még a levegőben felrobbant, áldozatokról és károkról nem tudni.

A közlemény szerint a hadsereg katonai létesítményeket vett célba.