Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljárói látogatás Szegeden

Szöveg: Gál József tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 10. 10:16

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóaljnál (2. TVE 46. TVZ) és az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Központnál (MH KIKNYP 5. HTK) tett látogatást Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) parancsnoka és Hazafi Károly főtörzszászlós, az MH TTP vezénylőzászlósa február 8-án, Szegeden.

Szeged_1

Az elöljárókat Polyák András ezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka, Huszár Ferenc alezredes, ezredparancsnok-helyettes és Mádai Gábor őrnagy, az MH KIKNYP 5. HTK parancsnokhelyettese fogadta. Baráth István vezérőrnagy február elsejétől tölti be az MH TTP parancsnoki beosztását, ennek apropóján, az elmúlt évek tapasztalatainak feldolgozása céljából látogatott el Szegedre.

Huszár Ferenc alezredes jelentésében kiemelte: a területvédelmi erők 2018-as megalapítása óta folyamatosan növekszik az önkéntesek száma, akik már nemcsak hazai, de nemzetközi feladatokban is részt vesznek.

Ezt követően előbb Hraska Gábor alezredes, a 46. TVZ zászlóaljparancsnoka jelentett a zászlóalj elmúlt évi tevékenységéről, majd Mádai Gábor őrnagy ismertette a körzet toborzási feladatait, végül Kiss Attila főhadnagy, az MH Katonai Rendészeti Központ 4. Rendészeti Csoport parancsnoka számolt be részletesen a határvédelem során, illetve a hétköznapokban felmerülő rendészeti feladatokról.

A programot Baráth István vezérőrnagy beszéde zárta.

Szeged_2