Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Búvár képzésen a felderítő katonák

Szöveg: Fiák Noémi törzsőrmester | Fotó: Csizmadia Olivér őrvezető, Czakó Ádám, Hideg István törzsőrmester |  2023. február 8. 12:05

Búvár képzésen vettek részt az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred, Mélységi Felderítő Század katonái. Ezúttal olyan katonák kaptak lehetőséget tudásuk bővítésére, akik alapszintű búvár tanfolyammal már rendelkeztek.

IMG-20230119-WA0025_kicsi

A kiképzésük medencés merülésekkel kezdődött, ahol elsajátították a száraz búvárruha kezelését, egy- és kétpalackos hátlebegtetős konfigurációk elméleti és gyakorlati használatát, szét- illetve összeszerelését. Mindez haladó búvárképzéssel egészült ki. A megszerzett tapasztalatok kombinálásával a búvárok gyakorlati merüléseket hajtottak végre a nyékládházi bányatóban, a tatai Fényes forrásban, valamint egy éjszakai merülést a kőbányai pincerendszerben.

IMG-20230119-WA0011_kicsi

A képzést a Magyar Honvédséggel együttműködési megállapodással rendelkező Czakó Búvár Kft. biztosította, a Karsztvíz búvár egyesület pedig folyamatos programokat és lehetőségeket biztosít a honvédég számára, hogy katonáink ingyen merülhessenek, fenntartva a már megszerzett képességeket, illetve szakmai tudásuk bővítésére.