Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatünnep Mátyásföldön

Szöveg: Prodán András | Fotó: a szerző felvételei |  2021. április 16. 18:47

Az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) és annak jogelőd szervezetei megalakulásának közel nyolc évtizedes évfordulójáról emlékeztek meg április 16-án, pénteken Budapesten, a mátyásföldi parancsnokságon.

ARB_csapatünnep (1)

A járványügyi szabályok betartásával, szűk körben emlékeztek meg a kopjafánál, amelyet Dolányi Sándor ezredes, a raktárbázis parancsnoka koszorúzott meg. A katonai szervezet állományát Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka levélben köszöntötte.

ARB_csapatünnep (3)

Dolányi Sándor ezredes körlevélben üdvözölte az MH ARB munkatársait, melyben felelevenítette az elmúlt időszak főbb állomásait. Köszöntőjében kiemelte, hogy a csapat mögött álló év kihívásai új, eddig nem tapasztalt feladatok elé állították az alakulatot. „Katonáink mindennap hősiesen küzdenek a kórházi, a közös járőr- és határvédelemmel kapcsolatos feladatokban, hogy az ország működőképes maradhasson. Mindemellett a bázisokon maradt munkatársaink a belső, mindennapi életet biztosítják, szolgálva és öregbítve alakulatunk hírnevét országhatáron innen és túl” – fogalmazott az ezredes.

ARB_csapatünnep (2)