Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dübörögtek a tankok a Kinizsin

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. január 10. 8:53

Az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola OKJ-52 nappali képzésen részt vevő hallgatói 5 hetes alap vezetői képzés keretében lőkiképzés foglalkozást hajtottak végre Izbég lőtéren.

Amellett, hogy a hallgatók teljesítették a kiszabott feladatokat (a cél megsemmisítése tüzelőállásból), a foglalkozás vezetésében is részt vettek, amelyet az iskola 1. szakképző csoportjának oktatói, szakoktatói állománya felügyelt.

Eközben Csobánka gyakorlótéren az OKJ-52 keresztféléves levelező hallgatók szakmai képzésük zárásaként harcjárművezetési gyakorlatot és szakharcászati feladatokat hajtottak végre. Ennek keretében számot adtak elsajátított ismereteikről mind gyakorlatban, mind elméletben. A gyakorlat során a feladat menetoszlop összeállítása volt, amely egy T-72-es harckocsit, egy javító-karbantartó műhelykocsit, terepjáró személy- és tehergépkocsikat, egy sebesültszállító járművet és egy BTR-t foglalt magába. A tevékenységet az iskola 2. szakképző csoportjának gépjárműoktatói és szakoktatói koordinálták, felügyelték.

1595883017