Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködik a Zrínyi és a Károly Róbert

Szöveg: Egri Magdi |  2009. augusztus 27. 7:50

Együttműködési keret-megállapodást kötött a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola. Az együttműködés célja a két felsőoktatási intézmény oktatói, kutatói szellemi kapacitásának összehangolása, közös képzések, közös tantárgyak indítása.

Prof. Dr. Magda Sándor, az MTA doktora, a Károly Róbert Főiskola rektora és Prof. Dr. Szabó János DSc., a Zrínyi Nemzetvédelmi Egyetem rektora 2009. augusztus 25-én írták alá a két felsőoktatási intézmény közötti együttműködési szerződést.

Az együttműködés célja a Károly Róbert Főiskola és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatói, kutatói szellemi kapacitásának összehangolása, közös képzések, közös tantárgyak indítása. Az oktatás területén vendégelőadókat biztosítanak a képzésekhez, lehetővé teszik, hogy az intézmények oktatói igény szerint kölcsönösen részt vehessenek a hallgatók szakdolgozatainak és diplomamunkáinak elbírálásában, a konzulensi tevékenységben és az értekezések elbírálásában. Biztosítják könyvtáraikban az adott képzéshez szükséges szakkönyveket és szakfolyóiratokat.

Lehetőséget adnak a tudományos fokozattal rendelkező oktatóknak a doktori iskolákban oktatói feladatokra, illetve a fokozatszerzési eljárásokban való részvételre.

 

A kutatás területén lehetőséget adnak a tudományos publikációk egymás tudományos folyóirataiban, kiadványaiban való megjelenítésére, kölcsönösen meghívják egymás képviselőit a tudományos vonatkozású rendezvényeikre, a képzéseket érintő témákban közös hazai és nemzetközi pályázatokat nyújtanak be.

Vállalja a két felsőoktatási intézmény továbbá, hogy a másik intézmény tevékenységét megismertetik, népszerűsítik hallgatóik, tanáraik, valamint együttműködő partnereik körében.

A jó hangulatú beszélgetésen a vezetők tájékoztatták egymást a két felsőoktatási intézmény évkezdésének aktuális feladatairól. A felsőoktatás új kihívásainak való megfelelés szép példájaként Magda Sándor elmondta, azt szeretnék, hogy két éven belül angolul történjen a diplomavédés Gyöngyösön. A tervek szerint a Károly Róbert Főiskola szeptemberben vendégül látja a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet, ahol a közös elképzelések tovább körvonalazódhatnak.

Fotó: Nehrebeczky Mária

Címkékpályázat